Σελίδες

Συνάντηση του Πατριάρχη Μόσχας Κυρίλλου με τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Γεωργίας


Με τον Καθολικό Πατριάρχη Ηλία Β΄ και την αντιπροσωπεία της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Γεωργίας συναντήθηκε στην Πατριαρχική κατοικία της Ιεράς Μονής Αγίου Δανιήλ Μόσχας, ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος. 
Στο παρεκκλήσιο της Πατριαρχικής κατοικίας ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Γεωργίας τέλεσε δοξολογία ενώ ο Πατριάρχης Μόσχας παρέστη προσευχόμενος στο Ιερό. Επίσης παραβρέθηκαν Ιεράρχες, κληρικοί και λαϊκοί των Ορθοδόξων Εκκλησιών Ρωσίας και Γεωργίας. 
Η συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της απονομής του βραβείου του Ιδρύματος Ενώσεως των Ορθοδόξων Λαών στον Πατριάρχη της Γεωργίας. 
Στο περιθωριο της συνάντησης συζητήθηκαν οι σχέσεις μεταξύ των δύο εκκλησιών με στόχο τη σύσφιξη των δεσμών μεταξύ Ρωσικού και Γεωργιανού λαού και την επίλυση των προβλημάτων στις σχέσεις των δυο κρατών. 
Ο Πατριάρχης Κύριλλος υπογράμμισε: «Οι σχέσεις μεταξύ των Εκκλησιών μας ποτέ δεν εξαρτιόνταν από τις πολιτικές συγκυρίες. Πάντα ήταν θερμές, ειλικρινείς και σχέσεις εμπιστοσύνης». 
Μάλιστα ο Πατριάρχης Μόσχας αναφέρθηκε και στο θέμα της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας τονίζοντας ότι «με κοινές προσπάθειες μπορούμε να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων διαποιμάνσεως, τα οποία προέκυψαν στο έδαφος Αμπχαζίας και Νότιας Οσετίας». 
Από την πλευρά του ο Πατριάρχης Γεωργίας Ηλίας Β΄ ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Κύριλλο για τη φιλοξενία και τη σαφή θέση επί των υπό συζήτηση προβλημάτων, αναφερόμενος ειδικά στη θέση της Ρωσικής Εκκλησίας στο θέμα της κανονικής δικαιοδοσίας της Αμπχαζίας και της «περιοχής Τσχινβάλι», αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει να παραμείνουμε στενοί φίλοι. Μεταξύ μας πρέπει να υπάρχει αλληλοκατανόηση σε όλα τα θέματα». 

Служба коммуникации ОВЦС 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου