Σελίδες

Καινούργιο... κουστούμι για τη Ν.Δ. με αλλαγές σε όλα


Σωρεία αλλαγών και ανακατατάξεων σε όλους τους τομείς σχεδιάζονται στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, αρχής γενομένης από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ανακατατάξεις αναμένονται κατ’ αρχήν στους τομείς του Οργανωτικού του κόμματος αλλά και άλλες γραμματείες όπου σημειώθηκαν παραιτήσεις ή μετακινήσεις λόγω των περασμένων εκλογών και συμμετοχών στο κυβερνητικό σχήμα (όπως π.χ. πολιτικού σχεδιασμού, αγροτικού, τοπικής αυτοδιοίκησης κ.ά.) ενώ αλλαγές επίκεινται και σε άλλες δομές.
Όλα αυτά είχαν ‘παγώσει’ λόγω της διαδικασίας της ψήφισης των μέτρων και του προϋπολογισμού από την Βουλή -ενώ παράλληλα, εκφράζονταν φόβοι και για την κυβερνητική συνοχή, η οποία αντιμετώπιζε ευαίσθητες ισορροπίες λόγω των μέτρων.
«Η Νέα Δημοκρατία, ετοιμάζεται πλέον δυναμικά για μεγάλες αλλαγές τόσο στο εσωτερικό της όσο και στην πολιτική της προς τα έξω αφού πρέπει να ξεκινήσει την επαφή της με τον κόσμο, την ώρα που ψηφίστηκαν τα νέα σκληρά μέτρα. Γνωρίζουμε ότι η διαδικασία αυτή δεν θα είναι καθόλου εύκολη ούτε ανώδυνη, όμως είναι η ώρα για την μεγάλη ανατροπή σε όλα τα επίπεδα. Ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να χτίσει ένα καινούργιο κράτος και τώρα είναι η ώρα για να τεθούν τα θεμέλια. Οι αλλαγές στις δομές του κράτους είναι απαραίτητο να γίνουν τώρα: ένας καινούργιος δημόσιος τομέας, ένα  μικρότερο κράτος, πάταξη της γραφειοκρατίας, αποκρατικοποιήσεις, ανάπτυξη επενδύσεων, ενίσχυση επιχειρηματικότητας, συνθήκες διαύγειας στην υγεία κ.λπ. Δεν μπορεί η Ελλάδα να μείνει στα παλιά δεδομένα. Γνωρίζουμε πόσο αντιλαϊκά είναι τα μέτρα, αλλά είναι αναγκαία για την μεγάλη αλλαγή. Η χώρα πρέπει να αλλάξει και δεν μπορεί να είναι έρμαιο των κάθε είδους ‘συντεχνιών’ που δημιουργούν προβλήματα κοινωνικής ρήξης» λέει στο ‘Rhodes Times’ ο κ. Γιώργος Λουλουδάκης, Αναπληρωτής γραμματέας οργανωτικού Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας –πρώην Αναπληρωτής γραμματέας οργανωτικού Νήσων Αιγαίου – Κρήτης.
Οι αλλαγές που σχεδιάζονται στο εσωτερικό του κόμματος, θα γίνουν στο πλαίσιο της δυναμικής προετοιμασίας της Νέας Δημοκρατίας ενόψει του επικείμενου Συνεδρίου που τοποθετείται τον προσεχή Μάιο.
Αυτό σημαίνει ότι επίκεινται αλλαγές σε Νομαρχιακές Επιτροπές, Τοπικές Οργανώσεις, Περιφερειακές, τομείς δράσης, κ.λπ.
Δυσαρέσκεια εκφράζεται ωστόσο από το γεγονός ότι πολλές περιοχές της χώρας, έμειναν για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα ‘ακέφαλες’ (σε κομματικό – οργανωτικό επίπεδο) με συνέπεια να μην έχει προχωρήσει απολύτως τίποτε μέχρι τώρα, οπότε απαιτούνται αλλαγές και σε πρόσωπα.

Πέγκυ Ντόκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου