Σελίδες

Ιωάννης Παππάς: Όταν το «σύστημα» ενοχλείται


Καλωσορίζοντας το 2013, ατενίζουμε το αύριο για την Ελλάδα.
Μία χώρα που βρίσκεται υπό το βάρος της οικονομικής ύφεσης, της ανεργίας, της μεγάλης φοροδιαφυγής και της αναμονής επενδυτικών κινήσεων.
Ο Αντώνης Σαμαράς απέδειξε μέχρι σήμερα ότι η Ελλάδα μπορεί. Επανέφερε στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων την χώρα μας μέσα σε λίγους μήνες από την εκλογή του στην πρωθυπουργία, με πολύ προσεκτικές κινήσεις σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο. Όταν παρέλαβε τα ηνία της ηγεσίας της κυβέρνησης, η χώρα μας ήταν μεταξύ των αναξιόπιστων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ο ‘αδύναμος’ κρίκος που κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν για ίδιους πολιτικούς και οικονομικούς σκοπούς εντός και εκτός Ελλάδας.
Το ότι η χώρα μας έφτασε έως εδώ, να εκταμιεύει τις (αναγκαίες, δυστυχώς για την επιβίωσή μας) δόσεις και να μιλάει πλέον σοβαρά για ανάπτυξη, για εξωτερική πολιτική και για διπλωματία μεσο-μακροπρόθεσμα, το οφείλει σε όλους τους Έλληνες. Στην κοινωνία αυτή που ενώ λυγίζει, κατορθώνει να ανασηκώνεται και να ελπίζει.
Οι τρομοκρατικές επιθέσεις κατά των μελών των κομμάτων της κυβέρνησης, οι τραμπουκισμοί και καταλήψεις σε δημόσια κτίρια, εκπαιδευτικά ιδρύματα κ.λπ., οι συστηματικές πολιτικές επιθέσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης εκατέρωθεν, αποδεικνύουν ότι το ‘σύστημα’ έχει ενοχληθεί από τους χειρισμούς του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει εδώ και πολύ καιρό ότι «είναι η ώρα να τα αλλάξουμε όλα σε αυτή την χώρα».
Ο ίδιος, απέδειξε πως ό,τι λέει το εννοεί. Μπορεί να είναι αναγκασμένος να κινείται και να ελίσσεται ανάλογα με τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, ποτέ όμως δεν κάνει κάτι που είναι ενάντια του συμφέροντος της χώρας και των Ελλήνων.
Στην Ελλάδα, όλα αλλάζουν. Είναι πασιφανές και ακόμη και οι πιο φανατικοί πολέμιοι του πρωθυπουργού, το παραδέχονται. Ασχέτως του γεγονότος ότι για καθαρά μικροπολιτικούς και μικροκομματικούς λόγους, χρησιμοποιούν κατά κόρον τα ζητήματα που μας ‘πονάνε’ όλους (ανεργία, ύφεση, φορολογικό, ασφαλιστικό, συντάξεις κ.λπ.) όλοι παραδέχονται ότι επιτέλους σε αυτή την χώρα πρέπει να μπει μια τάξη.
Η Ελλάδα αλλάζει μέσα σε ένα ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον από το οποίο δεν μπορούμε να παραμείνουμε αποκομμένοι. Οι επενδύσεις, οι χρηματοδοτήσεις από την Ευρώπη είναι αναγκαία εργαλεία για να γίνει η πολυπόθητη ‘επανεκκίνηση’ της οικονομίας ώστε να προχωρήσουμε βήματα μπροστά.
Κι επιτέλους, ας σοβαρευτούμε.
Χωρίς επενδύσεις, χωρίς αποκρατικοποιήσεις, χωρίς χρηματοδοτήσεις, πώς θα κινηθεί αυτή η οικονομία σε μία χώρα όπου όλα έχουν βαλτώσει;
Είναι απαραίτητο λοιπόν να αλλάξουμε και νοοτροπία. Γι’ αυτό και η ελληνική κοινωνία μέσα στην ανέχειά της, ελπίζει. Σκέφτεται ότι το αύριο πρέπει να ξεκινήσει άμεσα.
Και ο Αντώνης Σαμαράς, είναι ο μόνος φερέγγυος για να διαχειριστεί αυτή την δύσκολη υπόθεση που ονομάζεται ‘αλλαγή εκ βάθρων’.
Συνεπώς, τασσόμαστε όλοι δίπλα του, με δημιουργική διάθεση για να  χτίσουμε την νέα Ελλάδα που θέλουμε, ακόμα καλύτερη.
«Η Ελλάδα θα τα καταφέρει» όπως είπε και ο πρωθυπουργός.
Αν δουλέψουμε όλοι μαζί και συστηματικά, μπορούμε να είμαστε σίγουροι γι’ αυτό.

Ιωάννης Παππάς -τ.βουλευτής Ν.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου