Περιοδεία Μίκας Ιατρίδη - Τέρενς Κουίκ στα νησιά


Με την αναγγελία ότι «οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα επιστρέψουμε στην Κάλυμνο τέλος Ιανουαρίου, την ημέρα της θλιβερής επετείου των Ιμίων», έκλεισε η διήμερη περιοδεία που έκαναν σε Κάλυμνο και Κω ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ και η Βουλευτής Δωδεκανήσων και Τομεάρχης Ναυτιλίας του Κινήματος Μίκα Ιατρίδη.
 Μιλώντας σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι δύο Βουλευτές το βράδυ της Κυριακής, 13-1-2013, στην Κω, ο Τέρενς Κουίκ είπε: 
 «Πριν από λίγο, ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος μου τηλεφώνησε και μου υπενθύμισε να ανακοινώσω ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ  θα τιμήσουν φέτος τη θλιβερή επέτειο των Ιμίων, με ομάδα Βουλευτών και μελών των τομέων Άμυνας και Εξωτερικής Πολιτικής. Θα καταθέσουμε στεφάνι στο μνημείο των τριών ηρωικών αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκεται στο λιμάνι της Καλύμνου, αλλά στη μνήμη τους θα ρίξουμε και στεφάνι στη θάλασσα, στη θάλασσα του Αιγαίου όπου έπεσε το ελικόπτερο από τουρκικά πυρά. Για εμάς τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ο φάκελος με τις συνθήκες της συντριβής του ελικοπτέρου παραμένει ανοικτός».
Σε συνέντευξη τύπου προς τα τοπικά ΜΜΕ, τόσο ο Τέρενς Κουίκ όσο και η Μίκα Ιατρίδη, αναφέρθηκαν στα νέα μέτρα που επιβλήθηκαν στον ελληνικό λαό μέσω του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, όσο και στην μη τήρηση των προεκλογικών υποσχέσεων του Αντώνη Σαμαρά, για ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη στήριξη του Τουρισμού στην Ελλάδα και ειδικότερα στην περιοχή των Δωδεκανήσων.
 «Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ προεκλογικά είχαμε υποστηρίξει ότι θα πρέπει ο ΦΠΑ για τις παρεχόμενες τουριστικές υπηρεσίες να κατέβει στο 5%, ώστε να μπορέσει η χώρα μας να καταστεί ανταγωνιστική έναντι των Τούρκων που δουλεύουν με ΦΠΑ 8%», τόνισε η Μίκα Ιατρίδη, προσθέτοντας:
 «Αυτή την πολιτική μας, την αποδέχθηκε ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος επίσης προεκλογικά το ανήγγειλε από το Ζάππειο. Δυστυχώς και σε αυτό το καίριο σημείο, εξαπάτησε τον ελληνικό λαό, εξαπάτησε τους εμπλεκόμενους με τη βαριά μας βιομηχανία τον Τουρισμό και εξακολουθεί να διατηρεί το ΦΠΑ σε ψηλά επίπεδα, επειδή του  απαγορεύουν τις όποιες αλλαγές οι υπάλληλοι της τρόικας».
Την Κυριακή, στην Κω, οι κοινές δράσεις των Βουλευτών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ συνεχίστηκαν με επισκέψεις σε διάφορα χωριά, όπου άκουσαν από τους ίδιους τους κατοίκους, τα προβλήματα που βιώνουν λόγω των μνημονίων.
Το μεσημέρι, συναντήθηκαν με το Μητροπολίτη Κω και Νισύρου κκ Ναθαναήλ και στη συνέχεια με κορυφαία στελέχη του τοπικού Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου.
Αργά το απόγευμα, δόθηκε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, όπου ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ και η Βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη ανακοίνωσαν ότι θα στηρίξουν τον αγώνα που ξεκίνησε η δημοτική αρχή του νησιού για να μην εκποιηθεί, μέσω ΤΑΙΠΕΔ, η υπερσύγχρονη μαρίνα της Κω και σε δεύτερη φάση το λιμάνι και το αεροδρόμιο.
 «Η τοπική κοινωνία και η οικονομία», τόνισε η Μίκα Ιατρίδη, «έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη των νησιών μας. Οι νησιώτες έχουμε δουλέψει σκληρά για να προκόψει ο τόπος μας. Δεν μπορεί να ξεπουλιέται η περιουσία των Δωδεκανησίων, αλλά και όλων των Ελλήνων, στο ΤΑΙΠΕΔ. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να παραχωρήσει της περιουσία μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου