Σελίδες

Βερολίνο προς Αλέξη: σκύψε ευλογημένε να μου πιάσεις το τρυπάνι


Με την επίσκεψη στον ‘ισχυρό’ Σόιμπλε και τις ‘μετάνοιες’ του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, καθίσταται σαφές ότι κάτι αλλάζει σε αυτό το κόμμα.
Ο νέος ιδεολογικός αυτοπροσδιορισμός του ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ. Ο μέχρι πρότινος σκληροπυρηνικός αντιμνημονιακός Αλέξης, που σε κάθε ευκαιρία, δήλωση και εμφάνιση κατακεραύνωνε το μνημόνιο, μόλις συνάντησε τον Σόιμπλε, ανέκρουσε πρύμναν.  
Ο ‘βράχος’ Αλέξης, ο ανυποχώρητος στο θέμα εξόδου της χώρας από το ευρώ, ξαφνικά, μας είπε ότι η θέση μας είναι μέσα στο ευρώ και σε αναζήτηση λύσης σε ευρωπαϊκό… επίπεδο!  
Τώρα λοιπόν που ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει στροφή, δεν είναι ο Φούχτελ ‘ξεπουλημένος και εκπρόσωπος του κακού γερμανικού κεφαλαίου’ (sic).
Εδώ λοιπόν, η απορία είναι μία: ο σύγχρονος ΣΥΡΙΖαίος ψηφοφόρος και προσκείμενος στην ιδεολογία του κόμματος, πώς τα εκλαμβάνει αυτά; Πώς θα δεχτούν ότι ο Αλέξης συνάντησε τον Σόιμπλε, τον Φούχτελ και τους λοιπούς Γερμαναράδες; Τώρα η ‘ριζοσπαστική’ Αριστερά που θέλει να διαδηλώσει την αντίθεσή της στο μνημόνιο, στους Γερμανούς, στον Σόιμπλε και στο ευρώ εναντίον ποίων θα διαδηλώσει; Πού είναι τα ισχυρά επιχειρήματα εναντίον της αποικιοκρατίας της Γερμανίας, του καπιταλιστικού συστήματος, του απάνθρωπου κεφαλαίου; Και οι ανάπτυξη που θα γίνει μόνον μ’ εμάς; Οι επενδύσεις που δεν μπορούν να γίνουν με ‘ξεπούλημα’ (sic- sic!)
Στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει θέμα. Θέμα ταυτότητας, θέμα θερινής νυκτός ή θέμα γενικότερα. Πάντως ΥΠΑΡΧΕΙ θέμα. Και μάλλον ο Σόιμπλε φταίει.
Προφανώς, με την πειθώ του αφού κατάφερε τον ‘βράχο’ σκληροπυρηνικό Alexis της Αριστεράς να… αλλάξει φανέλα. 

Edward R. Murrow 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου