Η κυβέρνηση βάζει τάξη στη Θράκη με τους «ιμάμηδες»


Από το ελληνικό δημόσιο θα προσλαμβάνονται και θα πληρώνονται οι ιμάμηδες στη Θράκη καθώς πριν από λίγο ο Υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος ανακοίνωσε ότι (ύστερα από σχετική εντολή Σαμαρά) κάνει αποδεκτή τη σχετική τροπολογία βουλευτών Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με το κείμενο της τροπολογίας θα μπορούν να προσλαμβάνονται από το Ελληνικό Δημόσιο ιεροδιδάσκαλοι («ιμάμηδες») για τη διδασκαλία του Κορανίου στα τεμένη της Θράκης ενώ οι μουσουλμανοπαίδες θα μπορούν να διδάσκονται το Κοράνι και στα ελληνικά σχολεία. 
Το κρίσιμο στοιχείο της τροπολογίας, που έρχεται να διορθώσει λάθη και παραλείψεις του προηγούμενου νόμου 3536/2007, είναι ότι οι ιεροδιδάσκαλοι αυτοί θα μπορούν, εφόσον αυτό ζητείται, να διδάσκουν το Κοράνι και σε παιδιά μουσουλμάνων που φοιτούν σε δημόσια σχολεία κατά τη διάρκεια του μαθήματος των Θρησκευτικών.
Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι θα αποδυναμωθεί ο θεσμός των «φροντιστηρίων Κορανίου» (Κουράν κουρσού) που σε μεγάλο βαθμό ελέγχονται και καθοδηγούνται από το τουρκικό 
Προξενείο στην Κομοτηνή. Η τροπολογία είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση περίεργων κύκλων στη Θράκη καθώς σύμφωνα με αυτή τα ελληνικά σχολεία θα γίνουν ελκυστικότερα για τους μουσουλμάνους. Λίγη ώρα νωρίτερα μάλιστα πριν από την αποδοχή της τροπολογίας ο βασικός εισηγητής της, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σάββας Αναστασιάδης είχε πει ευθέως ότι κέντρα που βρίσκονται έξω από την Ελλάδα εκβίασαν και πίεσαν τα κόμματα ώστε η τροπολογία να καταψηφιστεί.

antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου