Σελίδες

Στην… ‘ποδιά’ του Στάγκα κόντεψε να σφαχτεί το δημοτικό συμβούλιο!

Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου
Χωρίς εκπλήξεις και σε σχετικά καλό κλίμα, πραγματοποιήθηκαν χθες Κυριακή 6 Ιανουαρίου, οι δημαιρεσίες στο Δήμο Ρόδου.
Η αρχική απόφαση της πλειοψηφούσας παράταξης του Στάθη Κουσουρνά να μην στηρίξει την πρόταση της μείζονος μειοψηφίας για τον Σάκη Στάγκα στην αντιπροεδρία του δημοτικού συμβουλίου, δεν πέρασε (τουλάχιστον όχι με την… πρώτη).
Όλα ξεκίνησαν με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που και φέτος ήταν δύο στον αριθμό, αφού η μία προοριζόταν για τα μέλη του Δ.Σ. και η άλλη για τα ΜΜΕ.
Αμέσως μετά και αφού ο (επανεκλεγείς) πρόεδρος του σώματος Μανόλης Γλυνός ευχήθηκε ‘καλά μυαλά’ προχώρησε η διαδικασία με τον δήμαρχο και τον Γιώργο Χατζημάρκο να απευθύνουν χαιρετισμούς.
Μεγάλος κερδισμένος της βραδιάς ήταν ο κ. Γλυνός που επανεξελέγη με 28 ψήφους, 11 λευκά και 4 άκυρα ενώ ο Θωμάς Σωτρίλης επανεξελέγη με 29 ψήφους και 14 λευκά στη θέση του γραμματέα.
Για τον κ. Στάγκα, έγινε αναγκαστικά επαναληπτική ψηφοφορία με την κάλπη να βγάζει την πρώτη φορά 18 έγκυρα και 25 λευκά (!) ενώ την δεύτερη… έβγαλε 27 έγκυρα και 16 λευκά.
Από τα φαιδρά της βραδιάς, ήταν ένα από τα άκυρα ψηφοδέλτια όπου βρέθηκαν γραμμένα τα ονόματα Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου, Μαχαιρίδη και Ραγκούση ενώ σε άλλο άκυρο έγραφε το όνομα Μαχαιρίδης και ένα άλλο είχε μια ζωγραφιά του Μίκυ Μάους…
Τέλος, να σημειωθεί ότι κατά τη χθεσινή διαδικασία εκλέχθηκαν τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ενώ δεν έγινε λόγος για αντιδημάρχους, προέδρους Οργανισμών και Επιχειρήσεων του Δήμου Ρόδου, αφού όλα αυτά εναπόκεινται στην αποκλειστική αρμοδιότητα του δημάρχου, ο οποίος αναμένεται να προβεί σε ανακοινώσεις εντός της εβδομάδας.

Πέγκυ Ντόκου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου