Σελίδες

Νύχτα των Χριστουγέννων στη Μόσχα


Τη νύχτα της 7ης Ιανουαρίου του 2012, κατά την ​​εορτή της Γεννήσεως του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων, τέλεσε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Υπεραγίας Θεοτόκου «Η χαρά όλων των θλιμμένων»
Απευθυνόμενος στους ενορίτες ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Ο Θεός είναι μαζί μας…
Οι λέξεις που ακούμε στη Χριστουγεννιάτικη Λειτουργία δεν θυμίζουν το στρατό του Ισραήλ που καυχιόταν μπροστά από τους εχθρούς του, αλλά ότι ο Θεός είναι μαζί μας. Δεν ήρθε σε μας με δύναμη και δόξα, αλλά επειδή ίδρυσε κάτι νέο με την γέννηση του Υιού του.
Γνωρίζουμε ότι ο Θεός είναι μαζί μας, γιατί ενσαρκώθηκε και έγινε άνθρωπος, και ήρθε να ζήσει και να πεθάνει σαν κι εμάς.   
Με την παρουσία του Κυρίου ανάμεσά μας, αντλούμε δύναμη από την ίδια την πηγή της ζωής μέσα από θεία μυστήρια που ο άνθρωπος καλείται να ακολουθήσει ώστε να ξεπεράσει την επιθυμία για αμαρτία και να αναπτύξει την αγάπη και την επιθυμία για μια ενάρετη ζωή.
Με το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας, δεχόμαστε τη δύναμη για να νικήσουμε τον εχθρό μας.
Ας ζητήσουμε από τον Κύριο να θριαμβεύσει μέσα μας και μαζί μας.
Εμείς θα αισθανόμαστε πάντα την παρουσία του Θεού ανάμεσά μας, όπως αυτή τη νύχτα των Χριστουγέννων, σε αυτές τις γιορτές.
Αφήστε τη χαρά της νύχτας των Χριστουγέννων να φωτίζει ολόκληρο τον τρόπο ζωής σας, όπως το αστέρι της Βηθλεέμ φωτίζει το δρόμο των Μάγων. Αφήστε το να μας οδηγήσει στον Κύριο Ιησού Χριστό». 

Служба коммуникации ОВЦС 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου