Σελίδες

Ικανοποίηση Αντίπα από τις εξελίξεις και τον νέο κανονισμό της Μονής


Την ικανοποίησή του από τις εξελίξεις και το νέο κανονισμό της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου, εκφράζει με δηλώσεις του στο «RhodesTimes» ο Ηγούμενος Αντίπας Νικηταράς. 
Όπως παρουσιάσαμε πρόσφατα σε αποκλειστικότητα (http://rhodestime.blogspot.gr/2013/01/blog-post_5880.html) ο νέος κανονισμός παραδόθηκε από την Εξαρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως στον Ηγούμενο, τον οποίο το Φανάρι κάθε άλλο παρά να τον… αποκαθηλώσει ήθελε, αφού με τον νέο κανονισμό μπορεί να γίνεται ιδιαίτερα αυστηρότερος ο έλεγχος σε όλα τα επίπεδα, αλλά ουσιαστικά ο κ. Αντύπας ‘αναβαθμίζεται’ και ‘ισχυροποιείται’ σε πολλά σημεία.
Ερωτηθείς ο Ηγούμενος από το «RhodesTimes» απάντησε:
«Ναι, είμαι ικανοποιημένος από τις εξελίξεις. Παραλάβαμε τον νέο εσωτερικό κανονισμό και προχωρούμε άμεσα στην εφαρμογή του. Παράλληλα θα εξετάσουμε και άλλα προβλήματα που είναι σε εκκρεμότητα όπως η ανακατασκευή της σχολής Πατμιάδας, ορισμένες μακροχρόνιες ενοικιάσεις κ.ά. Τώρα πλέον όλα ξεκαθαρίζονται με το καταστατικό. Η Εξαρχία ήρθε στην Πάτμο με συμβουλευτικό και εποικοδομητικό, για να μας βοηθήσει και να μεταφέρει το ενδιαφέρον και την στοργή του Παναγιοτάτου Πατριάρχη Βαρθολομαίου και όχι με αυστηρά ελεγκτικό χαρακτήρα».
Θυμίζουμε ότι το Φανάρι έχει εκφράσει επανειλημμένα το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για το νησί της Αποκάλυψης που παραμένει ένα ιερό και ιστορικό σύμβολο για την Χριστιανοσύνη και δυστυχώς, η υπόθεση με τα σκάνδαλα με τις αγοραπωλησίες ακινήτων συνέτειναν στο γεγονός να τρωθεί το κύρος της Μονής (βλέπε πρόσφατο δημοσίευμα: http://rhodestime.blogspot.gr/2013/01/blog-post_5798.html) με συνέπεια να θεωρείται αναγκαία η αποκατάστασή του.

Πέγκυ Ντόκου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου