Σελίδες

Ερώτηση στη Βουλή για τον ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα


Επίκαιρη ερώτηση σχετικά με την κατάσταση, στην οποία βρίσκεται ο ναυπηγοεπισκευαστικός τομέας στη χώρας μας, κατέθεσε προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, η υπεύθυνη του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Ναυτιλίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Μίκα Ιατρίδη.
Στην ερώτηση της, η βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά να πληροφορηθεί από τον αρμόδιο Υπουργό αν η κυβέρνηση σκοπεύει να διαπραγματευτεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να αρθεί η απαγόρευση της εμπορικής δραστηριότητας που ισχύει για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
Επιπλέον, η Μίκα Ιατρίδη, αναφέρει ότι η επιλογή συντονιστή για το ζήτημα των ναυπηγείων, δεν έχει επιφέρει κανένα αποτέλεσμα, γεγονός που είχε επισημανθεί με γραπτή ερώτηση, από τον Οκτώβριο του 2012. Αναφερόμενη στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα ναυπηγεία, η βουλευτής Δωδεκανήσου, καλεί την κυβέρνηση, να δείξει «αποφασιστικότητα» στις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να παρουσιάσει ένα συνολικό σχέδιο για τα ναυπηγεία, με δεδομένο ότι έχουν κατατεθεί πολλές προτάσεις από τους ενδιαφερόμενους φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου