Σελίδες

Συναντήσεις Α. Σαμαρά με τον διάδοχο του Θρόνου και τον Εμίρη του Κατάρ


Συμφωνία για τη σύσταση επιχειρηματικού συμβουλίου Ελλάδας - Κατάρ υπογράφουν σήμερα ο ΣΕΒ και το Επιμελητήριο της χώρας, στη Ντόχα, παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού. Ο κ. Σαμαράς νωρίτερα θα συναντηθεί με τον διάδοχο του Θρόνου Σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι και τον Εμίρη του Κατάρ, Σεΐχη Χαμάντ μπιν Καλίντα Αλ Θάνι.
Την αμοιβαία βούληση τους για επενδυτική συνεργασία επισήμαναν κατά τη χθεσινή συνάντηση τους ο Αντώνης Σαμαράς και ο ομόλογος του, του Κατάρ, σεΐχης Αλ Τανι, οι οποίοι υπέγραψαν τρία μνημόνια συνεννόησης για τους τομείς πολιτισμού, αθλητισμού και ανάπτυξης.
«Η Ελλάδα εξέρχεται αυτήν την εποχή από μια δραματική κρίση δυνατότερη, πιο εξωστρεφής και πιο αξιόπιστη. Έτσι μπορεί τώρα να γίνει μια στέρεα γέφυρα μεταξύ των γειτόνων στη Μέση Ανατολή και των Ευρωπαίων εταίρων», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.
Ο πρωθυπουργός του Κατάρ σημείωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να διαθέσει 1 δισ. ευρώ σε κοινοπραξία με ένα αντίστοιχο ποσό να προσφέρεται από την πλευρά της Ελλάδας, για να στηριχθούν οι μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης, συγκεκριμένα βήματα που θα γίνουν στο προσεχές διάστημα στους τομείς τουρισμού, ενέργειας, φυσικού αερίου, ηλεκτρισμού και κατασκευών.

ερτ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου