‘Κινητικότητα’ από την ΠΓΔΜ σε διπλωματικό και θρησκευτικό επίπεδο


‘Κινητικότητα’ καταγράφεται από την κυβέρνηση των Σκοπίων, στο πλαίσιο διμερών σχέσεων τόσο σε διπλωματικό όσο και σε θρησκευτικό επίπεδο. 
Απ’ ό,τι φαίνεται οι πολιτικοί εκπρόσωποι προσπαθούν να επαναφέρουν και το θέμα της εκκλησίας με προσεγγίσεις ένθεν και ένθεν.
Σύμφωνα με σχετικό ανακοινωθέν, ο Υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Ν. Ποπόσκι είχε συναντήσεις στο Πατριαρχείο Μόσχας, στο πλαίσιο επίσκεψης εργασίας στη Ρωσία, με τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίων -πρόεδρο του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων.
Στη συνάντηση παρέστησαν ο Πρέσβης της ΠΓΔΜ στη Ρωσική Ομοσπονδία Ίγκορ Ισάιλοφσκι, ο αναπληρωτής πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων, πρωθιερέας Νικολάι Μπαλασώφ, ο γραμματέας του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τη σημασία του για την ιστορία της Ορθοδοξίας στην Μακεδονία, καθώς και τον εξέχοντα ρόλο της στην ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ της ΠΓΔΜ και σε άλλες χώρες, που έχουν κυρίως ορθόδοξο πληθυσμό. Αναφερόμενοι στη σύγχρονη εκκλησία στα Βαλκάνια, οι συμμετέχοντες επεσήμαναν την ανάγκη να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την επίλυση του κανονικού καθεστώτος της Ορθοδοξίας στην ΠΓΔΜ ώστε να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια στην προώθηση του διαλόγου μεταξύ των εκκλησιών για το θέμα.


Σημ: ας ελπίσουμε ότι η αρχή για 'κινήσεις καλής θέλησης' θα γίνει από την αποφυλάκιση του Μητροπολίτη Ιωάννη που βρίσκεται 10 μήνες στη φυλακή στην ΠΓΔΜ

Rhodes Times

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου