Σελίδες

Α. Σαμαράς: Στόχος η ανάπτυξη και η δημιουργία ρευστότητας


Ο προγραμματισμός των νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης και η ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων δράσεων ενόψει του Γιούρογκρουπ βρέθηκαν στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης που είχε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στο υπουργείο Οικονομικών, με τους υπουργούς Γιάννη Στουρνάρα και Κωστή Χατζηδάκη, και με την συμμετοχή του προέδρου της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Κυβερνητικές πηγές έλεγαν μετά τη σύσκεψη ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις, ειδικά τώρα που η Ελλάδα έχει καταφέρει τόσα πολλά. Πρωταρχικός στόχος είναι η ανάκαμψη της οικονομίας, τόνισε νωρίτερα ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου για τους στόχους και το χρονοδιάγραμμα των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών το 2013.Κάνοντας λόγο για βελτιωμένο κλίμα στις διεθνείς επαφές και για αναγνώριση από όλους της ανάγκης να αντιμετωπιστεί η ύφεση και η ανεργία, ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι το στοίχημα είναι να αξιοποιήσουμε αυτό το κλίμα και τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές για να προσελκύσουμε επενδύσεις. 
Αυτό θα το κάνουμε με συγκεκριμένα στοχο-χρονοδιαγράμματα και όχι με ευχές και δημόσιες σχέσεις, είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Το θέμα της δημιουργίας ρευστότητας στην οικονομία έθεσε ως κεντρικό στόχο ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, τονίζοντας ότι εξαρτάται από τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος και την ανακεφαλαιοποίησή του. 
Αναφέρθηκε ακόμη στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ με στόχο για το 2013 τα 3,9 δισ. ευρώ, στο δεύτερο πακέτο χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ύψους 400 εκατ. για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στο πρόγραμμα αποκρατικοποίησης του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και στην εξασφάλιση χρηματοδότησης ως τον Μάρτιο για τις κοινοπραξίες που κατασκευάζουν τους τρεις μεγάλους οδικούς άξονες.

ert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου