Σελίδες

Ανησυχία για το αύριο της ενέργειας στο νησί! - 'Άντεξε' ο ΑΗΣ το... κρύο!


Την έντονη ανησυχία του εξέφρασε με δηλώσεις του στο ‘Rhodes Times’ ο διευθυντής του ΑΗΣ Ρόδου κ. Μιχάλης Μπαρδακάς, με αφορμή τις δυσάρεστες εξελίξεις στην κατασκευή εργοστασιακής μονάδας ηλεκτρισμού στο νησί της Ρόδου.
«Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη συντηρήσεις όλες τις μονάδες για να είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε την καλοκαιρινή περίοδο» όπως είπε και πρόσθεσε:
«Γενικά, οι μονάδες βρίσκονται στον ΑΗΣ Ρόδου βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Η συντήρησή τους γίνεται ώστε να είμαστε έτοιμοι ενόψει της τουριστικής περιόδου και ιδιαίτερα στις Ατμοηλεκτρικές και τις παλαιές μονάδες, όπου εκτεταμένοι έλεγχοι γίνονται για λόγους ασφάλειας, τόσο των εγκαταστάσεων όσο και του προσωπικού».
Ο κ. Μπαρδακάς, δεν κρύβει όμως τον προβληματισμό του για το… αύριο των αποθεμάτων ενέργειας στο νησί:
«Η είδηση ότι το νέο εργοστάσιο δεν προχωράει είναι κακό μαντάτο για όλους μας. Και για το προσωπικό και κυρίως για τους περίοικους που ταλαιπωρούνται τόσα χρόνια. Εμείς περιμέναμε τις εξελίξεις και ευελπιστούσαμε να μπορέσουμε να ανακουφίσουμε την περιοχή και τους κατοίκους, αλλά δυστυχώς, ξεκινάμε από την αρχή».
Με το κλίμα αβεβαιότητας που κυριαρχεί συνεχώς εδώ και πολλά χρόνια σχετικά με την κατασκευή νέου εργοστασίου ΔΕΗ στη Ρόδο, εγείρονται έντονες συζητήσεις και ανησυχίες για τον τουρισμό.
«Ανησυχούμε για τον Τουρισμό, για την παραγωγή, για τις επιχειρήσεις του νησιού. Πώς θα καλυφθούν τόσες ανάγκες όταν περιμένουμε αύξηση σε αφίξεις; Πώς θα καλυφθεί η παραγωγή, οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά; Τα πράγματα είναι πλέον πολύ σοβαρά και είναι η ώρα να ληφθούν τελικές αποφάσεις, ειδάλλως δεν υπάρχουν πλέον πολλά περιθώρια» όπως τόνισε ο κ. Μπαρδακάς.
Τέλος, να σημειωθεί ότι κατά τις πρόσφατες… ‘κρύες ημέρες’ στη Ρόδο με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, η κατανάλωση στον ΑΗΣ Ρόδου άγγιξε τα125 ΜW –ένα φορτίο αναμενόμενο αφού πέρσι τέτοιες εποχές είχε φτάσει τα 130 ΜW.

Πέγκυ Ντόκου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου