Σελίδες

Η φυλάκιση του Μητροπολίτη Ιωάννη και τα βρώμικα παιχνίδια των Σκοπιανών


Είναι τώρα 10 μήνες που ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης βρίσκεται στις φυλακές των Σκοπίων. 
Σε πρόσφατη επιστολή του (την οποία έχουμε στην κατοχή μας σε γραπτή μορφή) ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος Ιωάννης, απευθύνεται προς την Εκκλησία των Σκοπίων περιγράφοντας με γλαφυρό τρόπο τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησής του.
Ο Ιωάννης έχει φυλακιστεί επανειλημμένα από τους Σκοπιανούς, όντας θύμα –δυστυχώς- των πολιτικών παιχνιδιών που παίζονται σε διεθνή, ευρωπαϊκά και γεωπολιτικά/οικονομικά επίπεδα ενώ αυτή είναι η… έκτη συνεχής φορά που βρίσκεται προφυλακιστέος τα τελευταία 10 χρόνια. 
Ο ίδιος στην επιστολή του αναφέρεται στην ‘επιρροή από τις πολιτικές καταστάσεις’ που βρίσκονται οι δικαστικές αποφάσεις εναντίον της Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Αχρίδος στα Σκόπια ενώ ‘οι συνθήκες κάτω από τις οποίες κρατούμεθα είναι ωμές και απάνθρωπες. Κατά τους θερινούς μήνες, σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας δεν είχαμε νερό, με λίγη τροφή και κανενός είδους ιατρική παρακολούθηση. Κλειδωμένοι για 23 ώρες και με μία μόνον ώρα παραμονής στον καθαρό αέρα την ημέρα. Κάθε τι που λαμβάνουμε περνάει από ενδελεχή έλεγχο και για οτιδήποτε είναι γραμμένο σε ξένη γλώσσα περιμένουμε μήνες την άδεια από το δικαστήριο για να μας παραδοθεί’. 

Ιστορίες συνωμοσίας και πράκτορες εμπλεκόμενοι
Το γεγονός ότι οι παροτρύνσεις του Πατριάρχη Σερβίας (που βρίσκεται υπό την ευθύνη του το ζήτημα) αλλά και οι παρεμβάσεις, διαμαρτυρίες της Κοινότητας του Αγίου όρους, της Εκκλησίας της Ελλάδος, ακόμη και Αμερικανών πολιτών δεν πτόησαν τα σχέδια των Σκοπιανών. Δεν είναι τυχαίο που ο πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Γκεοργκιέφκσι, σε συνέντευξή του δήλωσε ευθέως ότι η κράτηση του ιεράρχη: ‘οφείλεται σε πολιτικούς 
λόγους’. * 
Στην φετινή επιστολή της Σερβικής Εκκλησίας για τα Χριστούγεννα, ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος αναφέρθηκε στη θρησκευτική δίωξη κατά του Ιωάννη και της Αρχιεπισκοπή Αχρίδας, αφού κατά το έτος ιωβηλαίου: 1.700 χρόνια από το Διάταγμα των Μεδιολάνων, το οποίο επέτρεψε την ελεύθερη ομολογία της χριστιανικής πίστεως, σήμερα στη ΠΔΓΜ εξακολουθεί να υπάρχει δίωξη εναντίων των Χριστιανών της Ι. Αρχιεπισκοπής Αχρίδος, μόνο και μόνο επειδή υπάγονται στην κανονική αυτόνομη Εκκλησία και για αυτό το λόγο βρίσκονται υπό διωγμούς των κρατικών οργάνων της ΠΓΔΜ με συμφωνία της σχισματικής λεγόμενης «μακεδονικής εκκλησίας».**
Αυτή η τελευταία σχηματική επονομαζόμενη ως ‘μακεδονική εκκλησία’ αποτέλεσε τον ‘Δούρειο Ίππο’ των Σκοπιανών για να παίξουν τα βρόμικα παιχνίδια τους εναντίον της Ορθόδοξης Εκκλησίας και να προσηλυτίσουν το ποίμνιο.  Ήδη από το 2002 ο Κώστας Χαρδαβέλλας στον ‘Αθέατο Κόσμο’*** προέβη σε επισταμένη έρευνα επί του θέματος παρουσιάζοντας και ξεσκεπάζοντας την πολιτική συνωμοσία που προωθήθηκε μέσω του Αρχιμανδρίτη της Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Νικόδημου Τσαρκνιά, ο οποίος σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, φέρεται να είναι πράκτορας των Σκοπιανών και δραστηριοποιείται σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας, με στόχο προσηλυτισμού του ορθόδοξου ποιμνίου και προώθησης των πολιτικών σχεδίων. 
Η πραγματικότητα, δυστυχώς είναι πολύ πιο τραγική όχι μόνο για τον Αρχιεπίσκοπο που βρίσκεται στην φυλακή αλλά και για την Ορθοδοξία που απειλείται σε ευαίσθητες περιοχές. Τα πολιτικά, οικονομικά, διπλωματικά και γεωπολιτικά παιχνίδια και τα ‘πρακτοριλίκια’ συνοδευόμενα από την παντελή έλλειψη στοιχειώδους πολιτικής ευαισθησίας και βούλησης των ελληνικών κυβερνήσεων μέχρι τώρα, αποδεικνύουν ότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και επικίνδυνα. Και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να τα αμφισβητήσει αφού όλα ήταν γνωστά εδώ και πολλά χρόνια. 
Το ‘R.T.’ θα επανέλθει με νεότερα στοιχεία από την έρευνα για το θέμα. Μέχρι τότε, ας ευχηθούμε δύναμη και κουράγιο στον Ορθόδοξο Ιεράρχη και στο μαρτύριό του… 

Πέγκυ Ντόκου – Μάνος Σταυριανός


*http://www.amen.gr/article10053
**http://www.amen.gr/article11823

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου