Σελίδες

Άνοιξε τις πύλες της η Έκθεση του Συλλόγου Εικαστικών

Ο Δήμαρχος κ. Κουσουρνάς, ο κ. Φρόνας και η κ. Στεργενάκη

Με μεγάλη επιτυχία και εκλεκτούς προσκεκλημένους πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα η μεγάλη εικαστική έκθεση στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου που διοργανώνεται από τον Δήμου Ρόδου και τον Σύλλογο Εικαστικών Δωδεκανήσου.
Πρόκειται για την καθιερωμένη ετήσια έκθεση του Συλλόγου που αποτελεί πλέον θεσμό, προσελκύει το ενδιαφέρον πολλών φιλότεχνων και όχι μόνον επισκεπτών για την ποικιλομορφία της και την πρωτοτυπία της, μιας και αποτελεί την πολυπληθέστερη συγκέντρωση καλλιτεχνών στον τόπο μας.
Η καθιέρωση του Συλλόγου Εικαστικών Δωδεκανήσου στον χώρο της τέχνης σε τοπικό επίπεδο ενώ οι προσπάθειες των μελών του Συλλόγου είναι συνεχείς παρά το γεγονός ότι δεν είναι όλοι επαγγελματίες.
Ο χώρος για την φετινή έκθεση διατίθεται στο νέα πτέρυγα του Νεστοριδείου Μελάθρου –το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης- ένας χώρος μεγάλος, ανοιχτός και εντυπωσιακός.
Στην ενδιαφέρουσα εικαστική έκθεση που περιλαμβάνει πολλές τεχνικές (λάδι, παστέλ, ακουαρέλες, ακρυλικά, μικτές τεχνικές, γλυπτική κ.ά.) συμμετέχουν πολλά μέλη του ΣΕΔ ερασιτέχνες και επαγγελματίες καλλιτέχνες.
Η έκθεση έχει ελεύθερο θέμα δίνοντας την ευκαιρία στους καλλιτέχνες για έκφραση και δημιουργία χωρίς περιορισμούς και θα διαρκέσει μέχρι τις Απόκριες του 2013.
Παρόντες ήταν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ. Κύριλλος, ο βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλης Υψηλάντης, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, τα μέλη του ΣΕΔ και πλήθος κόσμου.
Τα εγκαίνια άνοιξε με ομιλία της η πρόεδρος του ΣΕΔ κ. Σταματία Στεργενάκη και ο πρόεδρος του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης κ. Φρόνας. 

Πέγκυ Ντόκου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου