Σελίδες

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του δημάρχου Ρόδου Στάθη Κουσουρνά


Σε λίγο αποχαιρετούμε το 2012. Μια χρονιά δύσκολη και για πολλούς επώδυνη, στη δίνη μιας πρωτόγνωρης κρίσης, που έφερε δραματικές αλλαγές σχεδόν σε κάθε πτυχή της οικονομικής και κοινωνικής ζωής μας.
Αφήνοντας πίσω μας το 2012 βλέπουμε τα πρώτα ελπιδοφόρα σημάδια, καθώς διαφαίνεται μια αλλαγή στη στάση των Ευρωπαίων εταίρων μας απέναντι σε μια κρίση που, έστω και τώρα, καταλαβαίνουν ότι είναι παγκόσμια και ότι η μόνη αποτελεσματική απάντηση της Ευρώπης είναι η αλληλεγγύη.
Αυτά τα σημάδια, ασφαλώς, δεν φτάνουν από μόνα τους για να ανατραπεί η σκληρή πραγματικότητα των τελευταίων χρόνων. Χρειάζεται πολλή και συνεχής προσπάθεια από όλους. Και χρειάζεται, πάνω απ᾿ όλα, να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας, να πιστέψουμε στην επιτυχία των κόπων μας. Πατώντας σταθερά πάνω στον βατήρα των αξιών που ανέκαθεν χαρακτήριζαν τη ροδίτικη κοινωνία, αλλά και ολόκληρη τη χώρα: Tην κοινωνική αλληλεγγύη, τη μέριμνα για τον διπλανό μας, για τον γείτονά μας, για τον συνάνθρωπό μας. Την αγάπη, τη φιλοξενία, την αξιοπρέπεια, το φιλότιμο, σταθερό γνώμονα στις μεταξύ μας σχέσεις, όπως και την εργατικότητα, την ευρηματικότητα και τη φαντασία, εργαλεία για την προσωπική και κοινωνική μας ανάπτυξη.
Σε λίγες ώρες θα υποδεχθούμε το νέο χρόνο. Θα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα. Και κάθε νέο ξεκίνημα έχει αφετηρία του την ελπίδα.
Θέλω λοιπόν να ευχηθώ με όλη μου την καρδιά σε όλους «Καλή χρονιά». 
Με υγεία, με ελπίδα και δύναμη. Είθε το 2013 να είναι η αρχή μιας νέας σελίδας για τη Ρόδο, για τα Δωδεκάνησα, για την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου