Σελίδες

Ο Μεντβέντεφ εφ όλης της ύλης σε τηλεοπτική συνέντευξη


Σε μια ζωντανή τηλεοπτική συνέντευξη, ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ εξέφρασε την υποστήριξή του για μια σειρά από νομοθετικές ρυθμίσεις για τις οποίες οι επικριτές του, λένε ότι είναι μέρος μιας προσπάθειας καταστολής της αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένου ενός νόμου που απαιτεί ορισμένες ΜΚΟ να εγγραφούν ως ξένοι πράκτορες.
Όμως, ο πρώην πρόεδρος μετέφερε επίσης φιλελεύθερες θέσεις για διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανομένης της διαφωνίας με τον προτεινόμενο ‘αντι-γκέι’  νόμο σε εθνικό επίπεδο, διατηρώντας την εικόνα του ως ο λιγότερο συντηρητικός πολιτικός από ό, τι πολλοί στο κόμμα του -που ονομάζεται ‘Ενιαία Ρωσία’.
Στη συνέντευξη με πέντε δημοσιογράφους της τηλεόρασης, την Παρασκευή, ο Μεντβέντεφ μίλησε για καυτά θέματα που κυμαίνονται από τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος έως τη βία κατά δημοσιογράφων, εν μέσω νέων προβληματισμών ότι θα μπορούσε σύντομα να απομακρυνθεί από τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν από τη θέση του, ως επικεφαλής της κυβέρνησης.
Ο Μεντβέντεφ έγινε επίσης ο πιο επιφανής αξιωματούχος που δηλώνει δημόσια ότι μια σειρά πρόσφατων σκανδάλων απάτης, συμπεριλαμβανομένης μιας υπόθεσης σε γραφείο άμυνας που οδήγησε στην αποπομπή του υπουργού Άμυνας Ανατόλι Σερντιούκοφ, αποτελούν μέρος μιας εκστρατείας για να απαλλαγεί η Ρωσία από τη διαφθορά.
«Αυτό που συνέβη δεν είναι ένα ατύχημα. Είναι η αρχή της σκληρής δουλειάς για την εξάλειψη της διαφθοράς στη χώρα», όπως είπε.

Moscow Times

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου