Σελίδες

Αντιπροσωπεία της Ρωσικής Εκκλησία στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο


Με τον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίο συναντήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας και Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.
Μαζί του παρέστησαν ο πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος της Εκκλησίας και της κοινωνίας του Πατριαρχείου Μόσχας, πρωθιερέας Βσέβολοντ Τσάπλιν, ο αναπληρωτής πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων, πρωθιερέας Νικολάι Μπαλασώφ, και άλλα μέλη της αντιπροσωπείας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Μετά την Θεία Λειτουργία καλωσορίζοντας ο Παν. Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος εξέφρασε τη χαρά του προσεύχεται μαζί με τις αντιπροσωπείες των Ρώσων και Ορθόδοξων Εκκλησιών, λέγοντας ότι οι εκπρόσωποι των τριών αδελφών εκκλησιών συγκεντρώθηκαν, για να προσφέρουν τις προσευχές των χηρών και βουλγαρικών εκκλησιών της Αντιόχειας και την έγκαιρη εκλογή του νέου πρωτεύοντα τους, να εργαστούν από κοινού για την ενότητα της Ορθοδοξίας και για την ανάπτυξη της κοινής μαρτυρίας στο σύγχρονο κόσμο.
Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, τους παρότρυνε να κρατήσουν όλους τους τρόπους της πίστης της ζωής των πατέρων τους, η οποία υπάρχει για περισσότερο από πεντέμισι αιώνες μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης για να κρατήσει ζωντανή την παράδοση της Ορθοδοξίας.
Μιλώντας για τους τρόπους να ξεπεραστεί η γενικότερη κρίση που μαστίζει Ελλάδα σήμερα, ο κ. Βαρθολομαίος έδωσε το παράδειγμα της πρόσφατης ιστορίας της Ρωσικής Εκκλησίας:
«Η ίδια Ορθόδοξη πίστη για το σύνολο των 70 χρόνων του αθεϊστικού καθεστώτος στη Σοβιετική Ένωση υπό διωγμό επέτρεψε στους Ρώσους και άλλους λαούς να διατηρήσουν τη συνείδησή τους χωρίς στρεβλώσεις και την ψυχή τους. Με την πίστη τους υπέστησαν διώξεις και μαρτύρια, και σήμερα, που είναι ελεύθεροι, καταβάλλουν προσπάθειες να γεμίσουν το κενό που είχε σχηματιστεί ως αποτέλεσμα της αθεϊστικής προπαγάνδας».
Με τον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα, συναντήθηκε και η αρμόδια υπηρεσία του στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, ο Ρώσος πρέσβης στην Άγκυρα και ο Ρώσος Γενικός Πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη.

Служба коммуникации ОВЦС 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου