Σελίδες

Στα Καλάβρυτα συγκρούστηκαν τα δύο ‘Άκρα’ (κατά τον κ. Παππά);


Την Παρασκευή καθώς αρθρογραφούσα για τοπική εφημερίδα των μαρτυρικών Καλαβρύτων, ιδιαίτερη πατρίδα του πατέρα μου, με ενημέρωσαν για μια ανάρτηση του κ. Νίκου Παπά, ότι εκείνη την ημέρα στης 13 Δεκεμβρίου 1943 στα Καλάβρυτα συγκρούστηκαν τα δύο ‘Άκρα’!
Το ένα άκρο το καταλαβαίνω, οι ναζί, το άλλο; Προφανώς ο άμαχος πληθυσμός; Έχω την υποχρέωση να πληροφορήσω των κ. Παπά στενό συνεργάτη του κυρίου Τσίπρα, ότι είχαμε πόλεμο, αντάρτες στην περιοχή των Καλαβρύτων εκεί όπου σήμερα ανεβαίνει ο οδοντωτός, έστησαν ενέδρα στους γερμανούς κατακτητές, και έπειτα με εντολή του τοπικού συνταγματάρχη της γκεστάπο μάζεψαν τα γυναικόπαιδα και τα έκαψαν στης 12 το μεσημέρι στο σχολειό ως αντίποινα για την πράξη των ανταρτών, γι’ αυτό και το ρολόι στη μητρόπολη έχει σταματήσει στις 12 από τη σφαίρα που έδωσε το σήμα.
Αυτό κύριε Παπά είναι το άλλο άκρο; Τα καμένα γυναικόπαιδα; Κύριε τσιπρα σε διάστημα ενός μήνα έχουμε παρατηρήσει τρίτο ολίσθημα συνεργάτη σας, οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έλεγαν: ‘Τι δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Το τρις;

Μάνος Σταυριανό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου