Σελίδες

Απλήρωτες εργαζόμενες - Άφαντοι εργοδότες σε εστιατόριο!


Ξεπέρασε κάθε όριο ξεδιαντροπιάς η αντιμετώπιση των εργαζόμενων από την εργοδοσία.
Χτες το 'Rhodes Times' συνάντησε έξι νεαρές γυναίκες να στέκονται έξω από επώνυμο εστιατόριο σε κεντρικό σημείο της πόλης μας –επί της οδού Γρίβα.
Ο ιδιοκτήτης που δεν γνωρίζουν πού βρίσκεται, τις τελευταίες πέντε ημέρες δεν τους επιτρέπει να μπουν μέσα να εργαστούν και ενώ εργάζονται απλήρωτες επί τρεις ολόκληρους μήνες!
Μάλιστα έχει το θράσος να κατηγορεί τις εργαζόμενες για… φθορές μέσα στο κατάστημα.
Κι όλα αυτά, μέρες εορτών…

Αυτή δυστυχώς είναι μία ακόμη από τις δεκάδες ανάλογες περιπτώσεις εργαζομένων που είτε δουλεύουν απλήρωτοι για ολόκληρους μήνες, είτε προσπαθούν να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους και πέφτουν θύματα βρώμικου εκβιασμού από τους εργοδότες τους, είτε τρέχουν τα πολλά χρόνια στα δικαστήρια όπου ακόμη κι αν δικαιωθούν με δικαστικές και τελεσίδικες αποφάσεις, οι εργοδότες συνεχίζουν την εκμετάλλευση αρνούμενοι πεισματικά να καταβάλλουν τα δεδουλευμένα.
Η Δικαιοσύνη έχει ήδη σηκώσει τα χέρια ψηλά ενώ οι εργαζόμενοι βυθίζονται ολοένα και περισσότερο στην απόγνωση λόγω τέτοιων συνθηκών τις οποίες οι ίδιοι οι εργοδότες δημιούργησαν επικαλούμενοι την ‘κρίση’.

Η κοινωνία μας έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όριά της και αν δεν εφαρμοστούν οι νόμοι του Κράτους που εκ του Συντάγματος είναι ικανοποιητικοί, το επόμενο βήμα θα είναι η κοινωνική σύγκρουση. 

Rhodes Times

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου