Μυλόπουλος: Η βία και ο εκφοβισμός δεν θα κάμψουν το ΑΠΘ


Νέες ακρότητες σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη, από ομάδες φοιτητών, που προπηλάκισαν καθηγητές σε δύο μέτωπα. Κράτησαν όμηρο επί τέσσερις ώρες τον αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου "Μακεδονία", ο οποίος έχει συντάξει νέο κανονισμό για να φύγουν οι αιώνιοι φοιτητές από τις φοιτητικές εστίες.

Σύμφωνα με επιστολή που απεστάλη στο 'Rhodes Times' από τον πρύτανη του ΑΠΘ κ. Μυλόπουλο:
«Ο προπηλακισμός του εξαίρετου επιστήμονα, δασκάλου και Κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών, Καθηγητή Σπύρου Παυλίδη, το πρωί της 18ης Δεκεμβρίου 2012 στην κοσμητεία της Σχολής, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να μεταφερθεί εσπευσμένα στα επείγοντα περιστατικά του ΑΧΕΠΑ, δεν ήταν τυχαίο γεγονός. Ήταν το αποτέλεσμα της στοχοποίησης την οποία υφίστανται από λογής οι εκλεγμένες αρχές του ΑΠΘ, οι πρυτάνεις, οι κοσμήτορες των σχολών και οι πρόεδροι των τμημάτων του, επειδή με την ενημέρωση της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής, συνέβαλαν στην επαναλειτουργία της διοίκησης του ιδρύματος μετά από 75 ημέρες κατάληψης.

Η στοχοποίηση των δημοκρατικά εκλεγμένων πανεπιστημιακών αρχών του ΑΠΘ, οι οποίες νομίμως εκπροσωπούν την πανεπιστημιακή κοινότητα και οι βίαιες επιθέσεις εναντίον τους είναι πράξεις που προσβάλλουν βάναυσα την ακαδημαϊκή αυτοδιοίκηση. Είναι όμως και πράξεις βαθιά αντιδημοκρατικές, καθώς επιδιώκουν να επιβάλουν στο πανεπιστήμιο, με τη βία, τη θέληση εξωπανεπιστημιακών κέντρων.

Τα φαινόμενα βίας και εκφοβισμού είναι ξένα προς το πανεπιστήμιο. Οι πανεπιστημιακές αρχές δεν κάμπτονται όταν προσπαθούν, σε εποχή μάλιστα κρίσης, να κρατήσουν όρθιο το πανεπιστήμιο και να εκπληρώσουν τον ακαδημαϊκό του ρόλο. Στο όνομα των 75.000 φοιτητών μας και των οικογενειών τους, που πλήττονται από την οικονομική κρίση, και σε πείσμα όλων εκείνων που θέλουν το δημόσιο πανεπιστήμιο κλειστό, οι πανεπιστημιακές αρχές μαζί με την πανεπιστημιακή κοινότητα θα συνεχίσουν να επιτελούν το καθήκον τους». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου