Σελίδες

Ροδίτες ξενοδοχοϋπάλληλοι ψάχνουν στο εξωτερικό με… τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας!


Απίστευτο κι όμως αληθινό: Ροδίτες και Ροδίτισσες ξενοδοχοϋπάλληλοι ψάχνουν στο εξωτερικό για δουλειά αφού ούτε στην Ρόδο πληρώνονται ούτε σε άλλες πόλεις της Ελλάδας μπορούν να βρουν μια… θέση στον ήλιο.
Πρόσφατη μαρτυρία μιας ξενοδοχοϋπαλλήλου αποδεικνύει εμπράκτως, όμως, την αδιανόητη αντιμετώπιση που τυγχάνουν οι Έλληνες οι οποίοι αναζητούν εργασία στο εξωτερικό.
Διαβάστε την απίστευτη ‘προσφορά’ μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας που δραστηριοποιείται σε όλο τον κόσμο με κορυφαίες ξενοδοχειακές μονάδες:
Η ξενοδοχοϋπάλληλος με πολύχρονη προϋπηρεσία σε ξενοδοχεία της Ρόδου και πολλά προσόντα, έστειλε το βιογραφικό της στην πολυεθνική και περίμενε απάντηση.
Η απάντηση ήρθε από το Ντουμπάι και μάλιστα πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνέντευξη (on skype) με την υπεύθυνη προσωπικού του ξενοδοχείου.
Η προσφορά για εργασία σε κορυφαίο ξενοδοχείο στο Ντουμπάι είναι απίστευτα… ελκυστική.
«Μισθός: 450 ευρώ το μήνα για την θέση υπεύθυνης βάρδιας -με την προϋπόθεση να μένεις μαζί με άλλους σε ένα διαμέρισμα (χωρίς να γνωρίζεις ποιοι είναι) και να υπογράψεις συμβόλαιο που να σε δεσμεύει ότι για 2 χρόνια δεν θα φύγεις από το Ντουμπάι» της είπε η υπεύθυνη.
Φυσικά, στην ‘προσφορά’ εργασίας περιλαμβάνονται η τιμή του εισιτηρίου από Ρόδο έως Ντουμπάι που θα είναι πληρωμένο, το οποίο όμως δε περίπτωση που ο εργαζόμενος αποφασίσει να σπάσει το συμβόλαιο θα πρέπει να πληρώσει στην εταιρεία (!)
Εν πάση περιπτώσει μόλις η συμπολίτισά μας άκουσε την εκπληκτική προσφορά εργασίας, αρνήθηκε. Η υπεύθυνη του ξενοδοχείου, επέμεινε λέγοντας ότι ‘στο Ντουμπάι όλα είναι φθηνά μπορείς να ζήσεις καλά με 450 ευρώ το μήνα’. Φυσικά, η συνέντευξη κατέληξε χωρίς αποτέλεσμα.

Δυστυχώς, και με άλλες τέτοιες περιπτώσεις έρχονται αντιμέτωποι πολλοί Έλληνες που ψάχνουν για ευκαιρίες εργασίας στο εξωτερικό. Μάλιστα, ανάλογη είναι και η μαρτυρία άλλου ξενοδοχοϋπάλληλου που έψαξε θέση εργασίας σε μεγάλο ξενοδοχείο στην Κύπρο, με μισθό 850 ευρώ, διαμονή μαζί με άλλα 6 άτομα σε ένα… δωμάτιο (!) και δέσμευση μέσω συμβολαίου για δύο χρόνια.
Κατόπιν τούτων, είναι φανερό ότι πλέον η αντιμετώπιση των Ελλήνων από άλλες χώρες (περιλαμβανομένης Ελλάδας και Κύπρου) έχει γίνει εχθρική και φυσικά, οι ενδιαφερόμενοι ανακαλύπτουν ότι οι συνθήκες εργασίας γίνονται ολοένα και πιο μεσαιωνικές!

 Rhodes Times

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου