Πρωτοβουλία του Γυμνασίου Σορωνής


Την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012, το Γυμνάσιο Σορωνής Ρόδου φιλοξένησε την  Φιλαρμονική Ορχήστρα της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου  σε μια διαφορετική συναυλία. Ο μαέστρος κ. Θέμος Μέξης και οι μουσικοί παρουσίασαν τα όργανα που απαρτίζουν μια φιλαρμονική καθώς και τα διαφορετικά είδη μουσικής που μπορεί να ερμηνεύσει. Με πολύ κέφι και φαντασία ανέδειξαν την ποικιλία των ηχοχρωμάτων και ενορχηστρώσεων που μπορεί να έχει ένα μουσικό κομμάτι. Την ευφάνταστη αυτή μουσική πανδαισία  απόλαυσαν, εκτός από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου, τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου και του Γενικού Λυκείου Σορωνής. Έτσι, μέσα σε δύο ώρες, ήλθαν σε επαφή με την ορχήστρα περισσότερα από 400 παιδιά. Ευχόμαστε τέτοιες δράσεις να συνεχιστούν και να εδραιωθούν, ειδικά στις περισσότερο απομακρυσμένες κοινότητες της Ρόδου.
Θερμές ευχαριστίες απευθύνουμε στον μαέστρο κ. Μέξη και στους εξαιρετικούς μουσικούς του, στον ΔΟΠΑΡ που αγκάλιασε αμέσως την πρότασή μας, στη Χωρική Αντιδημαρχία Καμείρου που μας στηρίζει συνεχώς, καθώς και στους συναδέλφους των άλλων σχολείων που δέχτηκαν με χαρά την πρόσκληση. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον κ. Παναγιώτη-Λουκά Μπέλλο, καθηγητή μουσικής του Γυμνασίου μας, επειδή ήταν δική του η εξαιρετική πρωτοβουλία να κληθεί η Φιλαρμονική.
Συνεχίζοντας τις δραστηριότητές μας στο Γυμνάσιο Σορωνής, ξεκινάμε τη δράση «ΧΑΡΙΣΕ ΤΟ!» Μαζεύουμε μέχρι και τις 18 Δεκεμβρίου χαρτικά, παιχνίδια, βιβλία, ρούχα, κλινοσκεπάσματα, κουζινικά, ηλεκτρικά είδη, μικροέπιπλα και ό,τι άλλο δεν χρειάζεστε που είναι σε καλή κατάσταση. Τα αντικείμενα θα τα χαρίσουμε στο μεγάλο παζάρι που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου και ώρα 09:30, στο Γυμνάσιο Σορωνής Ρόδου, σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα Σορωνής και τη Δημοτική Ενότητα Καμείρου.
ΟΧΙ άλλα σκονισμένα αντικείμενα στα ράφια!
ΟΧΙ άλλα ξεχασμένα αντικείμενα στα ντουλάπια!
Ας ανανεώσουμε το χώρο μας και… ΘΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟΠΟ!
ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ αντικείμενα που δεν έχουμε ανάγκη!
Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου, στις 09:30 πμ, στο Γυμνάσιο Σορωνής Ρόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου