Σελίδες

Εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Νικολάου στην Αλεξανδρούπολη


Με την ευλογία του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κυρίλλου κι έπειτα από πρόσκληση του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης Ανθίμου, ο πρόεδρος της χρηματοπιστωτικής και οικονομικής διαχείρισης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, επίσκοπος Τύχων του Ποντόλσκ συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Νικολάου στην Αλεξανδρούπολη (Βόρεια Ελλάδα).
Την 18η Δεκεμβρίου του 2012, την παραμονή της γιορτής, έγινε αγρυπνία με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαο.
Μεταξύ των προσκυνητών στην υπηρεσία ήταν ο Δήμαρχος Ευάγγελος Λαμπάκης, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και σωμάτων ασφαλείας, καθηγητές και φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, νεολαία και κάτοικοι της πόλης.
Μετά το πέρας των εργασιών, ο Μητροπολίτης Άνθιμος συνεχάρη τον Μητροπολίτη Νικόλαο  για την γιορτή του.
Την ίδια ημέρα κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας παρέστη και ο επίσκοπος Ποντόλσκ Τύχων.
Ο Μητρ. Άνθιμος αφού αναφέρθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις μίλησε και για τις σχέσεις και τους στενούς δεσμούς της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδας και της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας σημειώνοντας ότι η πόλη οφείλει την κατασκευή της σε Ρώσους αρχιτέκτονες.
Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Άνθιμο στην Αλεξανδρούπολη κατοικούν τώρα πάνω από 6.500 χιλιάδες άνθρωποι από χώρες της πρώην σοβιετικής ένωσης  
Μετά το πέρας του κηρύγματος πραγματοποιήθηκε "μεγάλη λιτανεία" - μια ιερή πομπή που έγινε σε όλη την πόλη.
Ο επίσκοπος Τύχων του Ποντόλσκ επισκέφθηκε επίσης το «Ρωσικό Σπίτι» στην Αλεξανδρούπολη, μια στρατιωτική βάση με εκθέματα αφιερωμένα στον απελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων για την ανεξαρτησία τους το 1821 ενώ είχε επαφές με Έλληνες καθηγητές και δασκάλους που βρίσκονταν εκεί από όλο τον κόσμο, για να τιμήσουν τη μνήμη του Αγίου Νικολάου.

(Με πληροφορίες από: Служба коммуникации ОВЦС) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου