Σελίδες

Ελλάδα: Η Οδύσσεια (Εκτενές αφιέρωμα από το δίκτυο Αλ Τζαζίρα)


Καθώς ακόμη μια δύσκολη χρονιά για τις ‘χτυπημένες’ ευρωπαϊκές οικονομίες φτάνει στο τέλος, πολλοί Έλληνες επιστρέφουν στη γη για να επιβιώσουν. 
Στο τέλος του άλλου έτους με μια επώδυνη λιτότητα και αυξανόμενα χρέη, η Ελλάδα βλέπει πάνω από 1.000 εργαζόμενους να χάνουν τη δουλειά τους κάθε μέρα.
Στην επιφάνεια, φαίνεται πολλές πόλεις ότι εξακολουθούν να ευημερούν, αλλά η βαθιά κρίση της χώρας σαφώς αντανακλάται στα παράθυρα των εκατοντάδων κενών καταστημάτων.
Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Έλληνες είναι άνεργοι, το οποίο αντιστοιχεί στο ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού, και η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα ποσοστό της ανεργίας των νέων στο… 58 τοις εκατό.
Όμως, ενώ πολλοί είναι αυτοί που αγωνίζονται να επιβιώσουν σε αυτό το σκληρό οικονομικό κλίμα, άλλοι επιστρέφουν στη γη από τις πόλεις που κάποτε τους είχαν υποσχεθεί τόσα πολλά.
Η σταθερή στροφή προς τις αγροτοκαλλιέργειες και τα χωριά φαίνεται να είναι μια δύναμη, εμπνευσμένη από την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο με λιγότερο άγχος.
Έτσι, οι Έλληνες προσπαθούν να μετατρέψουν την απώλεια τους σε έναν νέο τρόπο ζωής, η οικονομική σωτηρία βρίσκεται στο πλούσιο και εύφορο έδαφος της Ελλάδας;

Video

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου