Σελίδες

2012 - Top 10 για τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς!


Σήμερα, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα για τις 10 καλύτερες κινηματογραφικέ ταινίες της χρονιάς που πέρασε. 
Είναι και ένας ειδικός... κατάλογος για όσους δεν τις έχετε δει ακόμη!

1. ''Cloud atlas'' 
Ό,τι κι αν πει κανείς για το 3ωρο υπερθέαμα που μας επιφύλασσαν τα αδέρφια Γουατσόφσκι με τον Τομ Τίκβερ είναι λίγο. 6 ιστορίες σε διαφορετικές χρονικές περιόδους που άλλη λιγότερο και άλλη περισσότερο συνδέονται μεταξύ τους και μας χαρίζουν μια υπέροχη ταινία.
2. ''Skyfall'' 
O νέος Τζέιμς Μποντ μπορεί να πέρασε από χίλια κύματα έως ότου ξεκινήσουν τα γυρίσματα αλλά από ότι φάνηκε όλα αυτά βγήκαν σε καλό. Από το εκπληκτικό τραγούδι μέχρι και το συναρπαστικό φινάλε, το ''Skyfall'' θεωρείται αισίως μία απο τις καλύτερες ταινίες της σειράς ταινιών του 007.
3. ''The dark knight rises''
Με αυτήν την δυνατή ταινία έριξε αυλαία στην τριλογία του Σκοτεινού Ιππότη ο Κρίστοφερ Νόλαν. Σίγουρα μπορεί να μην ήταν τέλεια όπως η δεύτερη (αξεπέραστη) ταινία της τριλογίας με τον αδικοχαμένο Χίθ Λέτζερ ως Τζόκερ αλλά δεν παύει να αποτελεί ένα σπουδαίο φινάλε (?) για τον Μπάτμαν.
4. ''Hobbit''
Ήταν η ταινία που περίμεναν όλοι οι φαν του ''άρχοντα των δαχτυλιδιών''. Και σίγουρα δεν απογοητεύτηκαν. Ακριβώς ό,τι περιμένεις να δεις σε μια συσκευασία 3 ωρών και με ακόμα δύο συνέχειες να έπονται.
5. ''The hunger Games''
Όσοι είδαν ακόμα μια μεταφορά μπέστ-σελερ βιβλίου στον κινηματογράφο και δεν μπήκαν στον κόπο να δουν την ταινία έχασαν. Πράγματι ένα σκεπτόμενο έργο και σίγουρα μια σειρά ταινιών που έχει το κοινό της.
6. ''The avengers''
Κανένας δεν περίμενε νομίζω ότι θα τα πήγαινε τόσο πολύ καλά αυτή η ταινία ώστε να μπει στις 5 πιο εμπορικές όλων των εποχών. Κι όμως αυτό συμβαίνει όταν έχεις ένα τόσο καλό σενάριο σε ταινία δράσης και δεν μαζεύεις απλά όλους αυτούς τους υπερήρωες απλώς και μόνο για να περιφέρονται στην ταινία νικώντας τους κακούς.
7. ''Cabin in the Woods''
Μια ταινία τρόμου που σατιρίζει τις άλλες και τα κλισέ των θρίλερ. Και όλα αυτά σε ένα καλό θρίλερ. Δεν το συναντάς κι εύκολα στις μέρες μας.
8. ''Ted''
Καλή κωμωδία δεν συναντάς σήμερα. Ευτυχώς αποτελεί εξαίρεση η πρώτη ταινία του δημιουργού της σειράς ''Family Guy''. Παίζει και η Μίλα Κούνις, να τα λέμε κι αυτά.
9. '' Abraham Lincoln : Vampire Hunter''
Σε παραγωγή Τιμ Μπάρτον και σκηνοθεσία του Timur Bekmambetov (τον θυμάστε από το Wanted), η μεταμοντέρνα αυτή προσέγγιση του μυθιστορήματος του Seth Grahame Smith, που βασίζεται στο πάντρεμα ιστορικών προσώπων με τη σύγχρονη pop κουλτούρα, θα σας γοητεύσει.
10. ''Madagascar 3''
Το τρίτο μέρος των περιπετειών της αγαπημένης μας παρέας ζώων ήταν ένα από τα καλύτερα animation της χρονιάς.

- Κάρολος Κουφός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου