Σελίδες

Αποκλειστικό: Υπογράφεται η συμφωνία για τον θρησκευτικό τουρισμό

Αποκλειστικό: Υπογράφεται η συμφωνία για τον θρησκευτικό τουρισμό

Στις 21 Οκτωβρίου υπογράφεται στην Μόσχα, η συμφωνία ανάμεσα στο Πατριαρχείο Μόσχας και στην Εκκλησία της Ελλάδας με θέμα την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού μεταξύ των
δύο χωρών. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι μέχρι στιγμής και παρά τις πιέσεις, τα Δωδεκάνησα ΔΕΝ έχουν εκπροσωπηθεί σε αυτή την συνεργασία ενώ ουδείς από τους περισπούδαστους τουριστικούς μας φορείς που αναλώνονται σε δηλώσεις και σε συσκέψεις επί συσκέψεων για άλλου είδους δράσεις, δεν γνωρίζει απολύτως τίποτε για το θέμα.
Εν πάση περιπτώσει, αυτό το είδος τουρισμού παραμένει ανεκμετάλλευτο εδώ και χρόνια ενώ υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες για εισροή εκατοντάδων ομόθρησκων πιστών από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης που θέλουν να έρθουν στην χώρα μας για προσκυνήματα. Φυσικά, το… παρασκήνιο είναι μεγάλο σε αυτό το θέμα και αφορά κυρίως τα εσωτερικά ζητήματα των εκκλησιών, αλλά τουλάχιστον θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα γίνει ένα βήμα. Το ζητούμενο είναι τώρα, ο συντονισμός εκατέρωθεν. Επιτέλους, ας κινηθούν σωστά όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και η εκκλησία στο θέμα αφού τα οφέλη είναι τεράστια για την χώρα μας –και τα νησιά μας.
Το κείμενο της συμφωνίας θα το δημοσιεύσουμε σε επόμενο άρθρο.
Π. Ντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου