Σελίδες

Στο Παρίσι, η συνάντηση για τον διάλογο μεταξύ Ορθοδόξων - Καθολικών


Στο Παρίσι βρέθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2012 ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Ιλαρίωνας όπου συμμετείχε στη Συντονιστική Επιτροπή της Μικτής Επιτροπής για τον διάλογο μεταξύ Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών. 
Από τις τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες συμμετείχαν επίσης ως μέλη της επιτροπής: ο Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης (συμπρόεδρος), οι Μητροπολίτες Σασίμων Γεννάδιος και Κάλλιστος (Οικουμενικό Πατριαρχείο) ο Μητροπολίτης Κένυας Μακάριος και Ειρηνουπόλεως (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας). 
Από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ο καθηγητής Γεώργιος Γαλίτης, από τη Σερβική Εκκλησία ο Επίσκοπος Μπρανίτσεβσκι Ιγνάτιος, από τη Ρουμανία ο Μητροπολίτης Ιωσήφ, από την Κύπρο ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνσκυ  Βασίλειος και από την Εκκλησία της Ελλάδας ο Μητροπολίτης Περιστερίου Χρυσόστομος.
Από τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία εκ του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της Χριστιανικής Ενότητας, ο Καρδινάλιος Κουρτ Κοχ  (συμπρόεδρος), γραμματέας του συμβουλίου ο Επίσκοπος Μπράιαν Φάρελ κ.ά.
Παράλληλα, στις 21 Νοεμβρίου, με αφορμή τη γιορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής έκαναν προσευχή και τη Θεία Λειτουργία στον Ελληνικό Ναό αφιερωμένο στον Άγιο Στέφανο.

Служба коммуникации ОВЦС

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου