Σελίδες

Μουσουλμάνος κληρικός αφέθηκε ελεύθερος από Βρετανική φυλακή


Ένας θρησκευτικός ηγέτης μιας αμφιλεγόμενης μουσουλμανικές θρησκείας  αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση μετά την προσφυγή που κέρδισε στη Βρετανία κατά της απέλασής του στην Ιορδανία, όπου αντιμετωπίζει καταδίκες για τρομοκρατικά αδικήματα που σχετίζονται βομβιστικές επιθέσεις.
Ο δικαστής Τζον Μίτινγκ άφησε τον Αμπού Κατάντα με εγγύηση παρά την αντίθεση από δικηγόρο της κυβέρνησης ότι αποτελεί σημαντική απειλή για την ασφάλεια. Αφέθηκε ελεύθερος, αφού εξέτισε επτά χρόνια σε βρετανική φυλακή. Βρετανία προσπαθούσε από το 2001 να εκδιώξει τον γεννημένο στην Παλαιστίνη Ιορδανό, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Ομάρ Μαχμούντ Μοχάμεντ Οτμάν, αφού είχε καταδικαστεί κατά την απουσία του στην Ιορδανία για βομβιστικές επιθέσεις το 1999 και το 2000. Ο Αμπού Κατάντα, που ονομάστηκε το δεξί χέρι του Οσάμα Μπιν Λάντεν στην Ευρώπη, επρόκειτο να δικαστεί εκ νέου εάν θα αντιμετώπιζε απέλαση στην Ιορδανία.
Η Βρετανία επέμενε ότι είχε διαβεβαιώσεις από την Ιορδανία, συμπεριλαμβανομένου και του βασιλιά Αμπντάλα ΙΙ, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, για τον τρόπο αντιμετώπισης τέτοιων περιπτώσεων.
Η αποφυλάκιση του Αμπού Κατάντα έγινε με περιοριστικούς όρους ένας εκ των οποίων ήταν να φοράει αναγκαστικά μια ηλεκτρονική ετικέτα για εντοπισμό.

Aljazeera

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου