Σελίδες

Δηλώσεις του Γ.Γ. του ΥΠΕΞ κ. Μίχαλου

Σε δηλώσεις του, μετά την ομιλία του, ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Παναγιώτης Μίχαλος τόνισε: 
«Έχω την τύχη να συμμετέχω σε αυτό το σπουδαίο, από κάθε άποψη, διά
λογο των πολιτισμών, που διοργάνωσε το Φόρουμ Διάλογος Πολιτισμών και την τιμή να εκπροσωπώ τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο.
Το όμορφο νησί της Ρόδου βρίσκεται στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων και είναι ορατά αμέσως τα ίχνη που έχουν αφήσει επάνω του αρκετοί διαφορετικοί πολιτισμοί, ίχνη τα οποία σε συνδυασμό με τις αξεπέραστες φυσικές ομορφιές του συνθέτουν έναν θαυμαστό και παγκόσμια γνωστό προορισμό.
Διανύουμε μια δύσκολη περίοδο, όπως είναι σε όλους γνωστό: κλιματική αλλαγή, οικονομικές αναταράξεις, ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο πολιτικό περιβάλλον, ανέχεια και πείνα, ξενοφοβία. Παρ’ όλα αυτά, οι νέες προκλήσεις που προέκυψαν ως αποτέλεσμα της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, μας προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία. Αυτή έγκειται στο να σφυρηλατήσουμε καινοτόμες προσεγγίσεις που αντανακλούν το όραμα και την πολιτική βούληση να επιτύχουμε και να προωθήσουμε συνεργασίες βασισμένες στο διάλογο, την αμοιβαία κατανόηση και σεβασμό».

Π.Ν. - Μ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου