Σελίδες

Αποκλειστικές δηλώσεις του Ρώσου Υφυπουργού Εξωτερικών

Αποκλειστικές δηλώσεις του Μιχαήλ Μπογκντάνωφ, Υφυπουργού Εξωτερικών Ρωσικής Ομοσπονδίας:
«Είναι η Τρίτη φορά που έρχομαι στη Ρόδο για το Φόρουμ –η πρώτη ήταν πριν από τρία χρόνια και η δεύτερη, πέρσι. Ωστόσο είναι μεγάλη τιμή και χαρά για 
μένα η συμμετοχή μου σε αυτό το Φόρουμ εκτιμώντας την στήριξη και την φιλοξενία της Ελληνικής κυβέρνησης και των τοπικών αρχών του νησιού, στην όλη διοργάνωση. Πιστεύω ότι και ο κ. Γιακούνιν, όντας Πρόεδρος του Διεθνούς αυτού Φόρουμ, είναι ικανοποιημένος από τη συνεργασία αυτή».

Στην ερώτησή μας σχετικά με τις σχέσεις των δύο χωρών της Ελλάδας και της Ρωσίας, που διανύουν ήδη μια νέα, βελτιωμένη μορφή, ο κ. Μπογκντάνωφ υπογράμμισε:
«Πιστεύω ότι το μέλλον στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι πολλά υποσχόμενο και ενθαρρυντικό. Διότι με την Ελλάδα, μας συνδέουν πολλά ιστορικά, θρησκευτικά, πνευματικά, πολιτικά και ανθρωπιστικά στοιχεία. Τώρα είναι η ώρα να αναπτύξουμε κι άλλες μορφές οικονομικής συνεργασίας σε τουριστικό και εμπορικό επίπεδο.
Προσωπικά πιστεύω ότι αντικειμενικά υπάρχουν άριστες θεμελιώδεις συνθήκες ώστε να αναπτυχθούν περαιτέρω οι σχέσεις μας.

Κληθείς να σχολιάσει την κρίση που διέρχεται η Ευρώπη και το κοινό νόμισμα σε σχέση με τις εξελίξεις στην Ρωσία, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ρωσικής Ομοσπονδίας επισήμανε:
«Πιστεύω ότι είμαστε απόλυτα έτοιμοι για να συνεργαστούμε κατ’ ουσίαν με τους φίλους μας Έλληνες –και γενικότερα με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εν ευθέτω χρόνω, θα υπάρξει μια συνεργασία μεταξύ της Ρωσίας και των Ευρωπαϊκών χωρών σε όλα τα επίπεδα, γι’ αυτό και όλα τα ερωτήματα και ζητήματα που απασχολούν τώρα την Ευρώπη θα τεθούν σε σοβαρή βάση ανάμεσα στον Ρώσο Πρόεδρο κ. Βλαντίμιρ Πούτιν και τους Ευρωπαίους ομολόγους του. Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε για τη ζώνη του Ευρώ και για την οικονομική συνεργασία μεταξύ Μόσχας – Βρυξελλών».

Π. Ντόκου - Μ. Σταυριανός 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου