Κι άλλο ‘χαστούκι’ στα Δωδεκάνησα! Ούτε 14η Περιφέρεια, ούτε 3 δήμοι η Ρόδος!


Από χαστούκι σε χαστούκι και από ήττα σε ήττα, οδεύει η Δωδεκάνησος αφού ουδείς (εκ των τοπικών ‘αρχόντων) ενδιαφέρεται να διεκδικήσει επί της ουσίας για το καλό του τόπου.
Αποκλειστικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπόθεση ‘14η Περιφέρεια’ ήταν ένα όμορφο όνειρο… αλλά έτσι θα μείνει. Δυστυχώς, για το υπουργείο Εσωτερικών και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.
«Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για την δημιουργία Περιφέρειας Δωδεκανήσου» ανέφερε στο ‘R.T.’ πηγή του ΥΠΕΣ και πρόσθεσε: «Η κατανομή έγινε, οι υπηρεσίες ούτως ή άλλως πρέπει να αναβαθμιστούν διότι σε πολλές περιφέρειες υπολειτουργούν ή είναι υποστελεχωμένες και φυσικά, η κατανομή των ΕΣΠΑ έχει γίνει με βάση τη σημερινή μορφή των περιφερειών και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου». 
Οι ελπίδες λοιπόν… εξανεμίζονται. Τόσο λόγω κεντρικού – ευρωπαϊκού σχεδιασμού όσο και λόγω έλλειψης διεκδικητικής συμπεριφοράς από τους ‘άρχοντες’ (φορείς, αιρετούς, πολιτικούς) του τόπου, που προτίμησαν να βολευτούν παρά να αντιδράσουν όταν έπρεπε.

Παραμένει ο ενιαίος Δήμος Ρόδου
Όσο για το ενδεχόμενο να γίνει επανακαθορισμός του ενιαίου Δήμου Ρόδου και να διαχωριστεί σε 3 ή 4 δήμους μέσα στο 2013 –πριν από τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επίσης αποκλείεται από το ΥΠΕΣ. Αν και ακούστηκαν κάποιες άλλες προτάσεις ότι θα επανεξεταστούν οι ‘αδικίες’ σε περιοχές όπως η Ρόδος, αυτό το ενδεχόμενο φαντάζει ουτοπία. «Εν μέσω τέτοιας κρίσης, με απλήρωτους εργαζόμενους, με τέτοια αναστάτωση στα οικονομικά των ΟΤΑ, με εφεδρίες και απολύσεις, κανείς δεν μπορεί να κάτσει σχεδιάσει από την αρχή υπηρεσίες, οργανισμούς κ.λπ. μόνον για ένα νησί. Τέτοιες υποσχέσεις δεν εξυπηρετούν κανέναν» δηλώνει η ίδια πηγή του ΥΠΕΣ στο ‘R.T.’

Κατόπιν τούτων, το μόνο που απομένει στους Δωδεκανήσιους και στους Ροδίους, είναι… κοινή προσευχή. Διότι κανένας από τους επίδοξους σωτήρες δεν κατάφεραν τίποτε ουσιαστικό και πραγματικά αναπτυξιακό μέχρι σήμερα για τον τόπο, πέραν του να διατηρούν με… ευλάβεια τα κεκτημένα τους και να αλλάζουν θέσεις.

Ed R. Murrow

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου