Σελίδες

Συνελήφθησαν δύο Ροδίτες για σωρεία κλοπών


Εξιχνιάστηκαν χθες (02-02-2013), από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, πέντε αρπαγές τσαντών από γυναίκες και μια κλοπή αφιερωμάτων από Ιερό Ναό στη Ρόδο.
Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος δυο ημεδαπών ηλικίας 20 και 26 ετών, για ληστείες και κλοπές. Μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου, χθες το απόγευμα εκδόθηκαν από το κ. Ανακριτή Ρόδου εντάλματα σύλληψης σε βάρος των κατηγορουμένων, οι οποίοι αμέσως συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.
Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικών καταγγελιών, οι δράστες χρησιμοποιώντας δίκυκλο μοτοποδήλατο, προσέγγιζαν γυναίκες που κινούνταν πεζές στην πόλη της Ρόδου και αφαιρούσαν από την κατοχή τους τσάντες με χρήματα, προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα. Σε δυο μάλιστα περιπτώσεις, προκειμένου να πετύχουν το σκοπό τους, ασκώντας βία στα θύματα τους τα έριξαν στο έδαφος και τα τραυμάτισαν. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, αξιοποιώντας στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει, προσήγαγαν χθες τους δυο κατηγορούμενους οι οποίοι εξεταζόμενοι παραδέχτηκαν τις πράξεις τους και υπέδειξαν εγκαταλειμμένο σπίτι στην περιοχή Μόντε Σμιθ όπου είχαν αποκρύψει μια κλεμμένη τσάντα. Μεταξύ άλλων την 30-01-2013 το μεσημέρι στην Ιαλυσό Ρόδου, αφαίρεσαν ιερά αφιερώματα και αντικείμενα λατρείας από το ιερό Ιερού Ναού. Τα εν λόγω αντικείμενα τα επέστρεψαν αργότερα οι ίδιοι στο Ναό.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες το απόγευμα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Ρόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου