Σελίδες

Η πρωτοχρονιάτικη πίτα των Εικαστικών


Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε ο Σύλλογος Εικαστικών Δωδεκανήσου το περασμένο Σάββατο 26 Ιανουαρίου. Η εκδήλωση που συνοδεύτηκε από μουσική και ομιλίες, πραγματοποιήθηκε στην Λέσχη Αξιωματικών. Πρόκειται για την ετήσια εκδήλωση του ΣΕΔ όπου απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα σε όλα τα μέλη που συμμετέχουν στην ετήσια ομαδική έκθεση που λαμβάνει χώρα στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης. Το παρών έδωσε και ο πρόεδρος του Μουσείο κ. Νίκος Φρόνας ο οποίος δεσμεύτηκε να είναι αρωγός στις δραστηριότητες του ΣΕΔ.
Στην εκδήλωση ανακοινώθηκε το νέο δ.σ. του ΣΕΔ που προέκυψε κατά την τακτική γενική συνέλευση η οποία πραγματοποιήθηκε στις 19/01/2013. Αναλυτικά: Πρόεδρος: Στεργενάκη Σταματία, Αντιπρόεδρος: Ατσάς Σπύρος, Γενικός Γραμματέας: Κόρκου Βικτώρια, Ταμίας: Διακονικόλα Μαρία, Συμβουλευτικά μέλη: Χατζηαλεξίου Χρήστος, Χαρτοφύλη Ελένη, Καστελλοριού Έφη, Αναπληρωματικά μέλη: Δανιηλίδου Τζένη, Φραγκούλης Φώτης.
Σύμφωνα με την πρόεδρο κ. Στεργενάκη: «Γίνονται προσπάθειες και για εξεύρεση στέγης του Συλλόγου μας για να μπορέσουμε να στεγάσουμε την τέχνη και τον πολιτισμό που παράγουμε συμβάλλοντας στην αναβάθμιση του πολιτιστικού γίγνεσθαι του τόπου μας και να δημιουργήσουμε πιο ζεστές και φιλικές σχέσεις μεταξύ μας, κρατώντας έτσι ζωντανό αυτό το κύτταρο του πολιτισμού που λέγεται Σύλλογος Εικαστικών Δωδεκανήσου και που αριθμεί στα 80 μέλη-καλλιτέχνες μέχρι σήμερα, διαφόρων τεχνοτροπιών».
Τέλος, από το δ.σ. του Μουσείου και τον κ. Φρόνα, ανακοινώθηκε και η παράταση της έκθεσης: Μετά την εξαιρετική επιτυχία που σημειώνει η έκθεση των μελών του Συλλόγου Εικαστικών Δωδεκάνησου, το Δ.Σ του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης, αποφάσισε την παράταση της έκθεσης μέχρι και το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013.
Η ετήσια αυτή εικαστική εκδήλωση, ως γνωστόν πραγματοποιείται  στη Νέα Πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου, οδός Ι. & Π. Νεστορίδη (πρώην Κώ).
Εκτίθενται 90 νέα έργα, από 45 μέλη του Συλλόγου Εικαστικών και  περιλαμβάνονται διάφορες τεχνικές, όπως Ακρυλικά, Λάδια, Αγιογραφία, Ψηφιδωτά, Φωτογραφία, Εγκαυστική, Ψηφιδογραφία, Πενάκι, Μικτές τεχνικές, χειροποίητο γυαλί..
Ωράριο επίσκεψης Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 9 – 14.00΄,
Τετάρτη 17.00 – 21.00. Κυριακή – Δευτέρα κλειστά.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου