Σελίδες

Το 'σύστριγκλο' με τους διάσημους Έλληνες κατάντησε φτηνό ξεκατίνιασμα


Έχει πλάκα να διαβάζουμε σε πολλά ΜΜΕ κατά καιρούς, με πηχιαίους τίτλους, ειδήσεις που αναφέρονται σε ‘Έλληνες’ επιχειρηματίες, καλλιτέχνες ή επιστήμονες κ.λπ. που διαπρέπουν στο εξωτερικό. Οι εκάστοτε συντάκτες, διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους γράφοντας τον τόπο καταγωγής του κάθε ‘μεγάλου’ Έλληνα ή Ελληνίδας που κάνει περήφανη αυτή την χώρα και τον τόπο από όπου έλκει την καταγωγή του, και μπλα, μπλα, μπλα…
Το γελοίον του πράγματος είναι ότι μέσα σε αυτό το κλίμα κατήφειας που ζούμε τα τελευταία χρόνια, κανένας από αυτούς τους επώνυμους ‘μεγάλους’ δεν έχει πατήσει το ποδάρι του στον τόπο από τον οποίο έλκει την καταγωγή του είτε ένα μικρό νησάκι είναι αυτό, είτε μία πόλη της Ελλάδας, και φυσικά δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρωπουλάκι για να κάνει μια φιλανθρωπία για τον τόπο του ή για να κατασκευάσει ένα σχολείο ή ένα γηροκομείο κ.λπ. και φυσικά ούτε ενδιαφέρεται για επενδύσεις και τα τοιαύτα.
Άρα λοιπόν, προς τι το σύστριγκλο με τον κάθε ‘μεγάλο’ Έλληνα ή Ελληνίδα που ανακαλύπτουν τα ΜΜΕ και οι συντάκτες; Μου θυμίζει την περίπτωση της Τζένιφερ Άνιστον που είναι ‘Ελληνίδα’ αλλά ποτέ δεν έκανε μια χειρονομία για την έρμη αυτή χώρα, ούτε ενδιαφέρεται αν υπάρχει ακόμη στον χάρτη της υφηλίου –γιατί πολύ απλά η κυρία είναι Αμερικανάκι και δεν της καίγεται καρφί! Σταματήστε επιτέλους αυτή την γελοιότητα. Κατάντησε φτηνό ξεκατίνιασμα. 

Ο μπακαλόγατος  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου