Σελίδες

Η ώρα της ‘απόσυρσης’ για τον περιφερειάρχη τον Μεγαλοπρεπή


Είναι πλέον γεγονός και ορατό διά γυμνού οφθαλμού ότι το Πασόκ, καταρρέει. Ακόμη και τα άλλοτε ιστορικά στελέχη του ανά την επικράτεια, έχουν την τάση να… κρύβονται πλέον αποφεύγοντας να ομιλούν ανοικτά και να κάνουν δηλώσεις και τοποθετήσεις για την κατάντια του Κινήματος. Τους λόγους, δεν θα τους εξετάσουμε εδώ. 
Αυτό που έχει αρχίσει να μας κεντρίζει την περιέργεια ωστόσο, είναι η συμπεριφορά του επίσης άλλοτε κραταιού ηγεμόνα κ. Ιωάννη Μαχαιρίδη (ο οποίος παραμένει αμετακίνητος επί σειρά ετών σε κομματικές – πολιτικές θέσεις και κανένας δεν τολμάει να τον… κουνήσει) που βλέποντας την κατάρρευση, εμφανίζει το τελευταίο διάστημα παράξενες συμπεριφορές. Από την μία –σκέφτεται ο ηγεμών- ότι το σύστημα Πασόκ κατέρρευσε αφού τα νούμερά του έχουν κατακρημνιστεί κάτω από το 5%. Από την άλλη, με την συγκυβέρνηση και τους ΝεοΔημοκράτες τους οποίους είχε πολεμήσει μανιωδώς στις ‘καλές εποχές’ νιώθει… στριμωγμένος. Τι να κάνει ο Περιφερειάρχης… Κάνει την πάπια. Κάνει παρεμβάσεις. Κάνει εμφανίσεις. Κάνει δηλώσεις για οριστική παραίτηση – απόσυρση από την πολιτική. Τώρα τελευταία θυμήθηκε να κάνει παρέμβαση και για τους εργαζόμενους, για τον τουρισμό, για το ‘Αθηνοκεντρικό’ καθεστώς που φταίει για όλα (ενώ αυτός δεν φταίει ποτέ για τίποτε;)
Αρκούν όμως όλα αυτά για να τον κρατήσουν στην εξουσία; Και για πόσο ακόμη θα αντέξει τις πιέσεις και τις ισορροπίες μεταξύ κατάρρευσης, συγκυβέρνησης, παλαιών λογαριασμών και νέας εποχής; Οι αντίπαλοι είναι διαφορετικοί πια. Τα δεδομένα άλλαξαν και ήρθε η ώρα της απόσυρσης.  Απέναντί του θα έχει τον Γιώργο Χατζημάρκο αν κοιτάξει προς τον δήμο και τους δελφίνους, αν θελήσει να παραμείνει στην περιφέρεια. Εν ολίγοις… ήρθε η ώρα του αποχωρισμού για τον μέγα ηγεμόνα.
Γι’ αυτό καλά θα κάνει να σκεφτεί την αποχώρηση –με αξιοπρέπεια. Κούρασε και κουράστηκε από την φθορά του χρόνου και της εξουσίας.
Ας ρίξει τίτλους τέλους –επιτέλους!

Ο μπακαλόγατος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου