Σελίδες

Οι διευθυντές ξενοδοχείων έκοψαν την πίτα τους


Με την παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών, του επιχειρηματικού και του πολιτικού κόσμου, ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων έκοψε χτες την πρωτοχρονιάτικη πίτα του στο ξενοδοχείο ‘Πλάζα’.
Ενδιαφέρουσα ήταν η ομιλία και τοποθέτηση του προέδρου του συλλόγου κ. Ματσίγγου ο οποίος επισήμανε μεταξύ άλλων ότι το 2013 αναμένεται αύξηση σε αφίξεις –χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει συνεχής εγρήγορση, προβολή, διαφήμιση και συστηματική δουλειά για βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών. «Το 2012 η Ρόδος ‘άντεξε’ αριθμητικά με 1.610.000 περίπου επισκέπτες, αλλά αυτό οφειλόταν στις προσφορές και εκπτώσεις. Τα έσοδα ήταν μειωμένα…» όπως είπε. Παράλληλα μίλησε για αύξηση (μονοψήφια προς το παρόν) σε κρατήσεις από αγορές που πέρσι είχαν πτώση έως και 40% ενώ επισήμανε ότι είναι αναγκαίο να βελτιωθούν τα κακώς κείμενα του νησιού –με όλα τα συμπαρομαρτούντα από έργα υποδομής, καθαριότητα, υπηρεσίες, κράχτες, τιμές, αισχροκέρδεια κ.λπ.
Στην ίδια εκδήλωση βραβεύτηκαν οι διατελέσαντες πρόεδροι της ΕΞΡ κ.κ.κ Εμμ. Καστελοριζιός, Αναστ. Μαραβέλιας και Βας. Μηναϊδης.

‘Παρέμβαση’ Μαχαιρίδη και αιχμές 
για Όλγα Κεφαλογιάννη
Αίσθηση προκάλεσε πάντως, η τοποθέτηση του περιφερειάρχη Γ. Μαχαιρίδη ο οποίος δεν παρέλειψε να εκφράσει την δυσαρέσκειά του για την μη ανταπόκριση της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη στις συνεχείς προσκλήσεις των τοπικών φορέων για να επισκεφθεί τη ‘ναυαρχίδα’ του τουρισμού ενώ απηύθυνε έκκληση προς τους ξενοδόχους και τους διευθυντές ξενοδοχείων «φέτος να δουλέψουν οι ντόπιοι εργαζόμενοι που δοκιμάζονται από την ανεργία και να δοθεί προτεραιότητα στους Έλληνες, δεν χρειαζόμαστε εισαγόμενους μαθητές» τόνισε χαρακτηριστικά ο Γ. Μαχαιρίδης.

Κι εμείς ελπίζουμε να εισακουστεί η έκκληση του περιφερειάρχη…

Πέγκυ Ντόκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου