Σελίδες

Νέα Δημοκρατία – Πασόκ:'Όλοταχώς’ για τα Συνέδριά τους


 Περιοδείες & εκλογές στη Ν.Δ.
‘Πλώρη’ για το Συνέδριό της βάζει πλέον και με την… βούλα η Νέα Δημοκρατία (προς επιβεβαίωση των πρόσφατων δημοσιευμάτων μας http://rhodestime.blogspot.gr/2013/01/blog-post_7206.html) αρχής γενομένης από την περιοδεία πολυπληθούς κλιμακίου με κορυφαία στελέχη του κόμματος που έγινε στην Κρήτη το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Rhodes Times, ο ‘κύβος ερρίφθη’ αφού αποφασίστηκε η διεξαγωγή του Συνεδρίου τον προσεχή Ιούνιο.
Με αυτά τα νέα δεδομένα, πορεύεται εφεξής η Ν.Δ. με στόχο την καλύτερη κομματική προετοιμασία και αναδιοργάνωση.
Πρώτο βήμα είναι οι περιοδείες σε όλη την Ελλάδα με επισκέψεις κλιμακίων αποτελούμενα από κομματικά και πολιτικά στελέχη, στο αμέσως επόμενο διάστημα, μέχρι και την διεξαγωγή των εκλογών σε πρώτο και δεύτερο βαθμό για ανάδειξη κομματικών οργάνων ενόψει συνεδριακών διεργασιών.

‘Ετοιμασίες’ και στο Πασόκ
Από την άλλη, το Πασόκ που βλέπει μικρά και δειλά κέρδη στα ποσοστά του κατά τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, ετοιμάζεται για τις 28 Φεβρουαρίου, ημέρα έναρξης του Συνεδρίου του. Εκεί, αφενός πολλά στελέχη περιμένουν με ενδιαφέρον τις αποφάσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου για τυχόν επιστροφές κορυφαίων & παλαιών στελεχών, και αφετέρου, αναμένονται οι όποιες ανακοινώσεις για το μέλλον του κινήματος.
‘Στο Πασόκ παραμένει ως επικρατούσα, η άποψη ότι θα συνεχίζουμε την στήριξη της συγκυβέρνησης αλλά διατηρώντας την… αυτονομία μας’ δηλώνει στο Rhodes Times’ στέλεχος του Πασόκ στα Δωδεκάνησα.
‘Ουδείς έχει εγκαταλείψει άλλωστε την επιλογή της τρικομματικής συνεργασίας λόγω της ανάγκης εξεύρεσης λύσης στην κρίση την οποία διέρχεται η χώρα, ενώ έχει αποφασιστεί να παραμείνει το Πασόκ σε ευθεία συγκρουσιακή αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Τέλος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, φέρεται να έχει πάρει τις αποφάσεις του για τις αλλαγές στο κίνημα σε πρόσωπα και μηχανισμούς, με απώτερο στόχο τη στήριξη ενός νέου σοσιαλδημοκρατικού κόμματος ανά την Ελλάδα.

Πέγκυ Ντόκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου