Σελίδες

Και στην Ρωσία θα πληρώσει φόρους ο Ντεπαρντιέ!


Ο διάσημος Γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ θα αναγκαστεί να… πληρώσει φόρους στη Ρωσία, εφόσον μείνει στη χώρα για περισσότερο από έξι μήνες μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος, όπως τον ενημέρωσαν από την Ομοσπονδιακή Φορολογική Υπηρεσία!
Προσδιορισμός του φορολογικού καθεστώτος στη Ρωσική Ομοσπονδία, βρίσκεται στο τέλος του ημερολογιακού έτους. Τα φυσικά πρόσωπα πρέπει να πληρώσουν φόρους, κατά το τρέχον έτος στη Ρωσία για τουλάχιστον 183 ημερολογιακές ημέρες. Τα έσοδα από τα άτομα αυτά φορολογούνται σε ποσοστό 13% με τη δυνατότητα μείωσης των ποσών των φορολογικών εκπτώσεων. Έτσι, υπόκεινται σε φόρο εισοδήματος που προέρχεται από δύο πηγές, μέσα στη Ρωσική Ομοσπονδία και από πηγές εκτός της χώρας.
Αν το άτομο ήταν στην πραγματικότητα στη Ρωσία λιγότερο από 183 ημέρες σε ένα έτος, το πρόσωπο αυτό θα πρέπει να θεωρείται φορολογικός κάτοικος. Στην περίπτωση αυτή, ο φόρος καταβάλλεται μόνο για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν σε ένα τέτοιο άτομο από πηγές στη Ρωσική Ομοσπονδία. Ο φορολογούμενος δεν έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει την παρακράτηση φόρου και ο φορολογικός συντελεστής είναι 30%.
Την ίδια ώρα, όσον αφορά την απόκτηση εισοδήματος ενός κατοίκου από πηγές εκτός Ρωσίας η φορολογία η φορολογία  γι αυτά τα εισοδήματα καθορίζεται λαμβάνοντας υπόψη τις υφιστάμενες διεθνείς συμφωνίες για την αποφυγή της διπλής φορολογίας.

ΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου