Σελίδες

Στην... αναμονή για την αξιοποίηση της έκτασης του Γκολφ Αφάντου


Εντός του επόμενου τριμήνου, θα ξεκινήσουν έξι (6) διαγωνιστικές διαδικασίες για την αξιοποίηση μεγάλων ακινήτων του Δημοσίου, όπως ενημερώνει με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας. Ο υπουργός ενημερώνει επιπλέον ότι ολοκληρώθηκε ήδη ο νομικός και τεχνικός έλεγχος για 110 ακίνητα, των οποίων η αξιοποίηση, αυτή τη στιγμή, δρομολογείται.
Ήδη αυτή τη στιγμή, βρίσκονται σε εξέλιξη οι Διεθνείς Διαγωνιστικές Διαδικασίες για την αξιοποίηση μεταξύ αυτών και του ακινήτου στην περιοχή Αφάντου Ρόδου.
«Βρισκόμαστε εν αναμονή της αποστολής του Ειδικού Χωροταξικού από το ΤΑΙΠΕΔ, που θα πρέπει να εγκριθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Γενικά είναι θετική η όλη κινητικότητα που παρατηρείται για την αξιοποίηση της έκτασης στ’ Αφάντου» δήλωσε στο ‘Rhodes Times’ ο τ.δήμαρχος Αφάντου κ. Σάββας Διακοσταματίου.
Σημειώνεται ότι το Δημόσιο υπολογίζει να εισπράξει 60 εκ. ευρώ εφ’ άπαξ ενοίκιο για τη μίσθωση του γκολφ Αφάντου. Ο στόχος χαρακτηρίζεται εφικτός και θεωρείται βέβαιο ότι το σχέδιο της αξιοποίησης του γκολφ θα προχωρήσει σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό.
Η αισιοδοξία αυτή εδράζεται στο γεγονός ότι το συνολικό ύψος της επένδυσης ανέρχεται περίπου σε 350 – 400 εκατ. ευρώ και επομένως το εφάπαξ ενοίκιο (και αγορά)για το ακίνητο δεν θα αποτελέσει εμπόδιο στην υλοποίηση του μεγάλου επενδυτικού σχεδίου – του μεγαλύτερου που έχει γίνει μέχρι τώρα στη Ρόδο, αλλά και πέραν της Ρόδου.
Άλλωστε, είναι γνωστό ότι για την αξιοποίηση του γκολφ έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον 7 κολοσσοί με τεράστια κεφάλαια και μάλιστα αναμένεται, ότι στην τελική φάση του διαγωνισμού θα υπάρξει και πλειοδοσία, καθώς η περιοχή θεωρείται από τα καλύτερα φιλέτα της χώρας, αλλά και της Μεσογείου. Ανάμεσά τους βρίσκονται αμερικανικές, Βρετανικές και Ελληνικές κοινοπραξίες που ασχολούνται με επενδύσεις μεγάλης κλίμακας όπως αυτή του γκολφ Αφάντου.
Εκείνο όμως που πρωτίστως ενδιαφέρει την τοπική οικονομία (και κατ’ επέκταση την εθνική οικονομία) είναι να προχωρήσει επί τέλους η αξιοποίηση των 1.250 στρεμμάτων του γκολφ που βρίσκεται κυριολεκτικά σε …αγρανάπαυση επί 40 και πλέον χρόνια, χωρίς μάλιστα να υπάρχει καμιά προοπτική αξιοποίησης αποκλειστικά με ελληνικά κεφάλαια, ειδικά δε αυτή την περίοδο. Η σημασία και η αξιοποίηση του γκολφ είναι τεράστια, αφού θα δημιουργηθούν περίπου 3.000 – 3.500 θέσεις εργασίας, θα αναβαθμίσει το σύνολο του ροδιακού τουρισμού, θα δημιουργηθούν υψηλοί τζίροι σε πολλούς κλάδους της τοπικής οικονομίας και φυσικά με τους περίπου 6.000 τουρίστες που θα φιλοξενούνται στα συγκροτήματα που θα δημιουργηθούν, θα προκύψουν μεγάλα οφέλη και για την αγορά.

(με πληροφορίες από: newsbomb/taiped)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου