Σελίδες

Παρέμβαση της τοπικής Ν.Δ. για το Νοσοκομείο


Μετά από διαδοχικές διαβουλεύσεις της ομάδας μας με τα θεσμικά όργανα των δομών υγείας του νομού μας, είχαν καταγραφεί προεκλογικά, οι δυσλειτουργίες και τα προβλήματα των δομών αυτών.
Συντάχθηκε έτσι μία έκθεση στην οποία μαζί με την καταγραφή των προβλημάτων καταθέσαμε, λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές συγκυρίες, ιδέες και προτάσεις οι οποίες συμπεριλήφθηκαν στην σύνταξη του κυβερνητικού προγράμματος της Ν.Δ για τον τομέα της υγείας.
Ο οργανισμός του νοσοκομείου της Ρόδου, έτσι όπως καταρτήθηκε, δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές αυτών των προγραμματικών προτάσεων μας.
Κινείται πέρα και έξω από τα όρια της λογικής. Είναι ανεπίτρεπτο να καταργούνται κλινικές που εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό ασθενών και να δημιουργούνται στη θέση τους άλλες, οι οποίες δεν θεωρούνται τόσο αναγκαίες. Η Δημόσια Υγεία οφείλει να εξυπηρετεί το κοινωνικό σύνολο και όχι προσωπικές φιλοδοξίες και επιδιώξεις.
Η κρίση και η δυσμενής συγκυρία επιβάλλουν αξιοποίηση και του τελευταίου διαθέσιμου ευρώ και τον περιορισμό της σπατάλης. Αν για παράδειγμα καταργηθεί η Νευροχειρουργική Κλινική ή μειωθούν τα κρεβάτια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου μας, είναι βέβαιο ότι θα έχουμε αύξηση του αριθμού των αεροδιακομιδών, κάτι που σημαίνει αύξηση δαπανών για το δημόσιο, χωρίς να υπολογισθεί ο αντίκτυπος σε ανθρώπινες ζωές. Στηρίζουμε την πρωτοβουλία του Βουλευτή της Ν.Δ, κ. Μάνου Κόνσολα, ο οποίος μετά από συναντήσεις με τους θεσμικούς φορείς ανέδειξε το ζήτημα στις πραγματικές του διαστάσεις και ζήτησε την αλλαγή του οργανισμού από τον υπουργό Υγείας. Ο Υπουργός Υγείας, κ. Λυκουρέντζος, αποδέχθηκε την πρόταση για αλλαγή του οργανισμού του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, στη βάση της κοινής λογικής, της εξυγίανσης του λειτουργικού του κόστους και της εξυπηρέτησης των Δωδεκανησίων. Εμείς, ως ενεργοί πολίτες, θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε στα ζητήματα της δημόσιας υγείας.

Η Ομάδα Προγράμματος

Συντονιστής
ΜΠΑΚΙΡΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

Μέλη
ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΓΛΕΝΤΗ ΕΛΕΝΗ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΚΑΡΑΤΑΠΑΝΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
ΚΕΦΑΛΑΣ ΜΑΝΟΣ
ΛΑΖΑΡΑΤΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΜΑΝΔΡΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΜΑΝΟΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου