Σελίδες

Ο Γάλλος υπουργός Παιδείας για το θέμα του γάμου των ομοφύλων

Ο Γάλλος Υπουργός Παιδείας, Βενσέν Πεϊγιόν
Μια εβδομάδα μετά τις διαμαρτυρίες κατά του γάμου των ομοφύλων (ή γάμος για όλους όπως ονομάστηκε στη Γαλλία) που προγραμματίζεται να συζητηθεί στις 13 Ιανουαρίου στο Παρίσι, ο Υπουργός Παιδείας, Βενσέν Πεϊγιόν, ανακαλεί σε τάξη την Καθολική διδασκαλία. Ο κ. Πεϊγιόν απευθυνόμενος στους πρυτάνεις με σχετική επιστολή, τους ζήτησε «μεγαλύτερη επαγρύπνηση» όσον αφορά τις ιδιωτικές σχολές όπου φοιτούν 2 εκατομμύρια παιδιά, σχεδόν ένα στους πέντε.
«Δεν μου φαίνεται σκόπιμο να εισαχθεί η συζήτηση σχετικά με το θέμα του ‘γάμος για όλους’ στα σχολεία. Θεωρώ επίσης αποστέλλοντας επιστολή στους αρμόδιους, ότι ο Γραμματέας Καθολικής Παιδείας* έχει διαπράξει ένα λάθος» είπε ο Υπουργός.
Ο κ. Πεϊγιόν εξέφρασε τον φόβο ότι αυτές οι συζητήσεις εγείρουν την ομοφοβία:
«Δεν θέλω να ξεκινήσει ο πόλεμος στα σχολεία. Και έχω πολύ σεβασμό στον χαρακτήρα της καθολικής εκπαίδευσης. Αλλά, αυτή η διδασκαλία, πρέπει να είναι σύμφωνη με την αρχή της ουδετερότητας και της ελευθερίας της πράξης κατά συνείδηση. Είναι καθήκον του κράτους να εγγυηθεί την τήρηση αυτών των αρχών. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε να κάνουμε με εφήβους ενώ οι απόπειρες αυτοκτονίας είναι πέντε φορές πιο συχνές μεταξύ των νέων ανθρώπων που ανακαλύπτουν ότι είναι ομοφυλόφιλοι σε σχέση με τους άλλους».

*12 Δεκεμβρίου του 2012, ο Γενικός Γραμματέας της Καθολικής διδασκαλίας, Ερίκ Λαμπάρ, είχε στείλει σχετική επιστολή στους επικεφαλής των σχολείων  υπενθυμίζοντάς τους την επίσημη θέση του Καθολικισμού –που είναι ξεκάθαρα ενάντια στον ‘γάμο για όλους’ όπως ονομάζεται- και προκαλώντας αντιδράσεις μέσα από ανοιχτές συζητήσεις.

lemonde

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου