Σελίδες

Σκληρή κριτική Χατζημάρκου για τα οικονομικά του δήμου Ρόδου


Με την ομολογία του κ. Νίκου Τσουκαλά για την παράνομη διαχείριση στο ζήτημα των κλήσεων στάθμευσης προηγούμενων ετών που εστάλησαν στους δημότες της Ρόδου, έκλεισε η χθεσινή συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του έτους 2013 στο Δημοτικό Συμβούλιο. 
Η έλλειψη παντός άλλου επιχειρήματος από πλευράς του κ. Τσουκαλά, μετά τις αποκαλύψεις στις οποίες προχώρησε η παράταξη “Η Ρόδος Μπροστά”, οδήγησε τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών στην μελοδραματική ομολογία ότι η παροχή εκπτώσεων ή διαγραφή των κλήσεων που εστάλησαν στους δημότες, γίνεται από τον ίδιο παράνομα. 
Το φυτώριο προϊόντων των πελατειακών σχέσεων συνεχίζει να παράγει την χαμηλότερου επιπέδου πολιτική που γνώρισε ο τόπο μας. Η παράνομη και με προσωπικά κριτήρια διαχείριση οικονομικών ζητημάτων γίνεται από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών απροκάλυπτα και η ομολογία του ότι λειτουργεί παράνομα αποδεικνύει την βεβαιότητα της ατιμωρησίας στην οποία τα προστατευμένα παράγωγα μικροπολιτικής έχουν συνηθίσει. Ο τόπος μας έχει πληρώσει πολύ ακριβά το τίμημα αυτών των συμπεριφορών και νοοτροπιών και ήρθε πλέον ο καιρός να καταλάβουν όλοι όσοι διαχειρίζονται δημόσια ζητήματα ότι η διαιώνιση του είδους τους αποτελεί μόνο δική τους προτεραιότητα και δεν αφορά τους πολίτες και το μέλλον αυτού του τόπου”, δήλωσε σχετικά με το θέμα ο κ. Γιώργος Χατζημάρκος.
Για το ζήτημα του Προϋπολογισμού του έτους 2013 του Δήμου Ρόδου, που εγκρίθηκε με την θετική ψήφο μόνο των μελών της δημοτικής παράταξης της πλειοψηφίας, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Η Ρόδος Μπροστά” κ. Γιώργος Χατζημάρκος έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
O προϋπολογισμός των 231 εκατ. ευρώ του Δήμου Ρόδου, εκτός από εξωπραγματικός ως προς το ύψος του και επικίνδυνος ως προς την προετοιμασία του εδάφους για την ενεργοποίηση  των προβλέψεων επιβολής νέων μέτρων σε τοπικό επίπεδο, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη νομοθεσία περί αποκλίσεων στην εκτέλεση του, αποτελεί και την δεύτερη ομολογία της δημοτικής  αρχής στην ίδια συνεδρίαση, αυτή της απουσίας βούλησης για μεταρρυθμιστικές τομές και αναδιοργάνωση του Δήμου Ρόδου. Το χειρότερο μήνυμα του Προϋπολογισμού είναι η απουσία σχεδίου και ελπίδας. Ο αγώνας για την κάλυψη της μισθοδοσίας δεν μπορεί να είναι η μάχη που αξίζει η Ρόδος”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου