Σελίδες

Τεράστια έκρηξη στην επιφάνεια του Ήλιου θα μπορούσε να καταπιεί 20 γαίες…


Μια τεράστια έκρηξη στην επιφάνεια του ήλιου αυτή την εβδομάδα εξαπέλυσε ένα κύμα των σούπερ-καυτό πλάσμα τόσο υψηλό που θα μπορούσε να υψωθεί και να καταπιεί 20 γαίες, λένε αξιωματούχοι της NASA.
Στις 31 Ιανουαρίου καταγράφτηκε αυτό το φαινόμενο από τη NASA. Παρά το μέγεθός του, η ηλιακή έκρηξη δεν ήταν το πιο ισχυρό παράδειγμα της θυελλώδους οργής ​​του ήλιου, δήλωσαν αξιωματούχοι της NASA.
«Μαγνητικές δυνάμεις οδήγησαν τη ροή του πλάσματος, αλλά χωρίς επαρκή δύναμη για να υπερνικήσει τη βαρύτητα του Ήλιου το μεγαλύτερο μέρος του πλάσματος έπεσε πίσω στον πλανήτη» όπως αναφέρθηκε.
Το μήκος της έκρηξης εκτείνεται περίπου 160.000 μίλια [257.495 χιλιόμετρα] έξω από τον ήλιο. Με τη Γη περίπου 7.900 μίλια [12.714 χιλιόμετρα] σε διάμετρο, αυτή η σχετικά μικρή έκρηξη είναι περίπου 20 φορές η διάμετρος του πλανήτη μας.
Η έκρηξη αυτή, έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια μιας περιόδου τεσσάρων ωρών, όπως ένα ηλιακό… μπαλέτο (!)
Οι ηλιακές εκλάμψεις και οι εκρήξεις μπορούν να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στη Γη, όταν στοχεύουν στο πλανήτη. Οι πιο ισχυρές ηλιακές εκλάμψεις μπορούν να παρεμβαίνουν στις δορυφορικές επικοινωνίες, θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των αστροναυτών σε τροχιά και προκαλούν ζημίες στις υποδομές του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας στην επιφάνεια του πλανήτη.
Μικρότερες ηλιακές καταιγίδες μπορούν επίσης να προκαλέσουν εκπληκτικές γεωμαγνητικές καταιγίδες πάνω από τη Γη που υπερφορτίζουν τον πλανήτη στην περιοχή των πόλων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου