Σελίδες

Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του δημάρχου Ρόδου κ. Στάθη Κουσουρνά

Αγαπητοί συμπολίτες, φίλες και φίλοι, αυτές τις μέρες γιορτάζουμε τη γέννηση του Χριστού, που με την ενσάρκωσή Του χάρισε στον άνθρωπο την ελπίδα. Μια ελπίδα, της οποίας η προσδοκία στις μέρες που ζούμε είναι πιο ζωτική από ποτέ.
Η οικονομική κρίση, της οποίας τις συνέπειες βιώνουμε όλοι, συνεχίστηκε και φέτος, ενώ η ύφεση δείχνει τις επιπτώσεις της και στον κοινωνικό ιστό, που ευτυχώς ακόμα έχει αντιστάσεις. Απέναντι σε ένα κλίμα που εμφανίζεται τελευταία, ένα κλίμα αντικοινωνικής συμπεριφοράς που γεννιέται από τη φτώχεια και τον φόβο, βλέπουμε να διογκώνονται οι δράσεις αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας, οι πράξεις κοινωνικής συνειδητότητας και αγάπης, οι συμπεριφορές που πατάνε πάνω στις καλύτερες αξίες και παραδόσεις της Ρόδου.
Ειδικά αυτές τις μέρες, λοιπόν, έχουμε περισσότερο από ποτέ ανάγκη για ελπίδα. Ανάγκη να δώσουμε στους εαυτούς μας και στους γύρω μας την υπόσχεση ότι θα βάλουμε τα δυνατά μας για να ξαναπροσπαθήσουμε για έναν κόσμο καλύτερο, έναν κόσμο δικαιότερο, ομορφότερο, με ειρήνη, αλληλεγγύη και αγάπη.

Χρόνια πολλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου