Σελίδες

Ο Πρίγκιπας Ουίλλιαμ και η Κέιτ περιμένουν παιδί


Ο Πρίγκιπας Ουίλλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ, δούκισσα του Κέμπριτζ, περιμένουν ένα μωρό.
Ένας εκπρόσωπος είπε ότι η δούκισσα έχει εισαχθεί σε νοσοκομείο του Λονδίνου τη Δευτέρα με οξεία ασθένεια το πρωί και είναι πιθανό να παραμείνει για αρκετές ημέρες.
"Οι Υψηλότητες τους, ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέμπριτζ βρίσκονται στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν ότι η Δούκισσα περιμένει παιδί λέει το γραφείο του Πρίγκιπα.
"Η Βασίλισσα, ο Δούκας του Εδιμβούργου, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας, η Δούκισσα της Κορνουάλης, ο Πρίγκιπας Χάρι και τα μέλη των δύο οικογενειών είναι ενθουσιασμένοι με τα νέα."
Το ζευγάρι, επίσημα γνωστό ως ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέμπριτζ, παντρεύτηκε τον Απρίλιο του περασμένου έτους.
Δεν υπήρχε καμία λεπτομέρεια σχετικά με το πότε ξεκίνησε η εγκυμοσύνη, αν και ο εκπρόσωπος του Πρίγκιπα είπε ότι ήταν λιγότερο από 12 εβδομάδες έγκυος.
"Είμαι ικανοποιημένος από την είδηση ​​ότι ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέμπριτζ περιμένουν ένα μωρό," ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, δήλωσε στην ιστοσελίδα Twitter του.
Ο Ουίλλιαμ, εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ, είναι ο δεύτερος στη σειρά για το βρετανικό θρόνο, και το πρώτο τους παιδί, θα γίνει τρίτο στη σειρά, όταν αυτός ή αυτή έχει γεννηθεί.
Το παιδί κάποια μέρα θα είναι επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων, ανώτατος κυβερνήτης της Εκκλησίας της Αγγλίας και στη συνέχεια αρχηγός του κράτους από 16 χώρες της Κοινοπολιτείας.
Πέρυσι, η Βρετανία και άλλες χώρες της Κοινοπολιτείας, οι οποίες έχουν τη βασίλισσα ως μονάρχη τους, συμφώνησαν να αλλάξουν τους κανόνες της βασιλικής διαδοχής έτσι ώστε οι γιοι δεν θα έχουν πλέον προτεραιότητα ως κληρονόμοι, ανεξάρτητα από την ηλικία.
Η συμφωνία σημαίνει επίσης ένα τέλος σε μια απαγόρευση για ένα μελλοντικό μονάρχη που θα παντρευτεί έναν καθολικό, ένας όρος που χρονολογείται από περίπου 300 χρόνια.
Πρίγκιπας Ουίλλιαμ και η Κέιτ ζουν σήμερα στη βόρεια Ουαλία.

Aljazeera

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου