Σελίδες

Έξι τόνους τρόφιμα μοίρασε η Μητρόπολη Ρόδου!


Έξι ολόκληρους τόνους με χιλιάδες είδη τροφίμων σε άπορες οικογένειες και μοίρασε τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων η Ιερά Μητρόπολης Ρόδου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, φέτος η συλλογή των τροφίμων και η διανομή τους, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις τοπικές ενορίες του νησιού ενώ τα τρόφιμα συγκεντρώθηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου.
Η προσπάθεια της Ι.Μ. Ρόδου βρήκε πολύ μεγάλη ανταπόκριση από τους τοπικούς φορείς που διέθεσαν 6 τόνους τροφίμων για πάνω από 600 οικογένειες στη Ρόδο.
Η διαφορά από το Κοινωνικό Παντοπωλείο που διατηρεί στη Ρόδο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι ότι η Εκκλησία δεν διατηρεί λίστες, αφού οι ανάγκες είναι πλέον πολλές και πολλοί άνθρωποι βρέθηκαν ξαφνικά άνεργοι ή έμειναν πολλούς μήνες χωρίς εισοδήματα εξ αιτίας της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στην αγορά εργασίας, με συνέπεια να αδυνατούν να τηρήσουν όλες τις αυστηρές προϋποθέσεις που τίθενται σε άλλες περιπτώσεις ώστε να συμπεριληφθούν σε κάποιες λίστες.
Να σημειωθεί ότι η προσπάθεια της Εκκλησίας είναι σημαντική σε ό,τι έχει να κάνει με την διανομή τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους της Ρόδου.

Πέγκυ Ντόκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου