Σελίδες

‘Ζεστάθηκε’ η αγορά της Ρόδου – Γεμάτα σούπερ μάρκετ και πολυκαταστήματα


Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες και την βροχή οι Ροδίτες κατέβηκαν για ψώνια της ‘τελευταίας’ στιγμής την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου, αποχαιρετώντας σιγά σιγά το 2012.
Τα εμπορικά καταστήματα της Ρόδου παρέμειναν το Σάββατο ανοικτά μέχρι τις 8 το βράδυ, ενώ την Κυριακή, 30 του μηνός θα παραμείνουν ανοικτά προαιρετικά. Την προσεχή Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου, την τελευταία ημέρα του έτους, τα καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, ενώ Τρίτη και Τετάρτη θα παραμείνουν κλειστά.

‘Ζεστάθηκε’ η αγορά της Ρόδου – Γεμάτα σούπερ μάρκετ και πολυκαταστήματα
Παρά την κρίση, το τελευταίο ‘δώρο’ Χριστουγέννων έδωσε μια μικρή ώθηση στην αγορά. Οι Ρόδιοι καταστηματάρχες εμφανίσθηκαν μερικώς ικανοποιημένοι από την φετινή εορταστική κίνηση ενώ δεν έκρυψαν την δυσαρέσκειά τους αφού το ενδιαφέρον μονοπώλησαν πάλι τα πολυκαταστήματα με παιχνίδια και τα σούπερ μάρκετ που προσφέρουν πολύ χαμηλές τιμές και είναι ανταγωνιστικά στις ροδίτικες επιχειρήσεις.
«Όλα τα χρήματα κατευθύνθηκαν πάλι στα μεγάλα πολυκαταστήματα που δεν είναι ροδίτικης ιδιοκτησίας. Τα φτηνά παιχνίδια, τα είδη στολισμού και σπιτιού, οι μεγάλες προσφορές στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε τρόφιμα, καλλυντικά, γλυκά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, αποτέλεσαν τον πόλο έλξης για τον καταναλωτή της Ρόδου» δηλώνει καταστηματάρχης της πόλης μας.
Η δυσαρέσκεια ωστόσο παραμένει έντονη στις τάξεις των Ροδίων επιχειρηματιών αφού την ‘μερίδα του λέοντος’ της αγοραστικής δύναμης έχουν κερδίσει οι αλυσίδες πολυκαταστημάτων παιχνιδιών, ένδυσης - υπόδησης και σούπερ μάρκετ που δεν είναι ντόπιων συμφερόντων.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μία από αυτές τις επιχειρήσεις (γνωστή για τα παιχνίδια, είδη σπιτιού, γραφικής ύλης κ.λπ.) κάνει είπσραξη από 80.000 έως και 100.000 ευρώ ημερησίως αυτή την εορταστική περίοδο (!) με συνέπεια να έχει δημιουργηθεί έντονη αντίδραση από τους Ρόδιους επιχειρηματίες που βλέπουν τα καταστήματά τους να κλείνουν το ένα μετά το άλλο, να προσφεύγουν σε franchise και να μην μπορούν να διαθέσουν τα εμπορεύματά τους.

Η λειτουργία των καταστημάτων και η απεργία των Ιδ. Υπαλλήλων
Υπενθυμίζεται ότι το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου με απόφαση του διοικητικού του συμβουλίου συμμετέχει στην απεργία που προκήρυξε η πανελλήνια Ομοσπονδία, με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης για άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου