Σελίδες

Αίνιγμα η επόμενη κίνηση της βουλευτή των ΑΝΕΛ Μ. Ιατρίδη


Σε δύσκολη θέση φέρεται να είναι η βουλευτής Δωδεκανήσου των ΑΝΕΛ κ. Μίκα Ιατρίδη, μετά τις δραματικές εξελίξεις στους κόλπους του κόμματος του κ. Πάνου Καμμένου ενώ εξετάζει προσεκτικά τις επόμενες κινήσεις της.
Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, το κλίμα στους Ανεξάρτητους Έλληνες γίνεται συνεχώς και πιο βαρύ.
Ο πρώτος  που έσπευσε να ανεξαρτητοποιηθεί κι επισήμως ήταν ο Χρήστος Ζώης ο οποίος με επιστολή του υπέβαλε την παραίτησή του από του κόμμα
Δεν αποκλείεται να έχουμε κι άλλες εξελίξεις αφού η δυσαρέσκεια είναι έντονη μέσα στο κόμμα του κ. Καμμένου.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση:
«Την ερχόμενη Πέμπτη θα συνεδριάσει εκ νέου η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με αντικείμενο την προετοιμασία του συνεδρίου του κόμματος. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα επιβεβαίωσε την πρωινή απόφαση να προχωρήσει στον ανασχεδιασμό των οργάνων ενόψει του συνεδρίου».
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες προχώρησαν σε αντικατάσταση του γραμματέα της Κ.Ο. Κώστα Μαρκόπουλου τουλάχιστον μέχρι τη συνεδρίαση της Κ.Ο. της Πέμπτης: «Λόγω αρνήσεως του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Κώστα Μαρκόπουλου να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα, καθήκοντα γραμματέα ασκεί ο αναπληρωτής γραμματέας κ. Παναγιώτης Μελάς», αναφέρει η ανακοίνωση συγκεκριμένα, ενώ επισημαίνεται ότι «η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα προχωρήσει στον ανασχεδιασμό των οργάνων εν όψει του συνεδρίου».
Την απόφαση της έκτακτης Κοινοβουλευτικής Ομάδας την έχουν υπογράψει οι Πάνος Καμμένος, Παναγιώτης Μελάς, Ελενα Κουντουρά, Γιάννης Δημαράς, Νότης Μαριάς, Μίκα Ιατρίδη, Γαβριήλ Αβραμίδης, Ραχήλ Μακρή, Μαρίνος Ουζουνίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Βασίλης Καπερνάρος, Σταυρούλα Ξουλίδου, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Γιώργος Νταβρής, Κώστας Γιοβανόπουλος, Χρυσούλα-Μαρία Γιαταγάνα.

Η βουλευτής Δωδεκανήσου των ΑΝΕΛ κ. Μίκα Ιατρίδη ωστόσο –η οποία διετέλεσε επί σειρά ετών στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, υποψήφια βουλευτής το 2007 και εκλεγμένη βουλευτής το 2009- δεν θέλησε να προβεί σε δηλώσεις για τα τεκταινόμενα έως την σύγκλιση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ.
Παράλληλα δεν φαίνεται να στηρίζει ανοικτά τον κ. Πάνο Καμμένο ενώ αίνιγμα παραμένει αυτή την στιγμή η επόμενη κίνησή της. 

Στη Νέα Δημοκρατία πάντως, εκτιμούν ότι δεν τίθεται θέμα γυρισμού -προς το παρόν- παρά μόνον εάν επιστρέψει μαζί με ομάδα βουλευτών από τους ‘Ανεξάρτητους Έλληνες’.
Τα στελέχη της ΝΟΔΕ στα Δωδεκάνησα, απέφυγαν κάθε σχόλιο –προς το παρόν.

Πέγκυ Ντόκου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου